Jednoduché triky, díky kterým si budete doma blíž

Máte občas pocit, že doma žijete spíš vedle sebe než spolu, že vaše rodina tak docela jako rodina vlastně nefunguje? Pak zkuste některé z následujících triků, které prohloubí vazby nejen mezi vámi a dětmi, ale i mezi vámi a partnerem či partnerkou.

Občas stačí úplné maličkosti, abyste si doma byli blíž!

My v sobotu vždycky...

Zkuste si jako rodina vytvořit nějakou tradici nebo rituál. Třeba že každou druhou neděli půjdete na procházku, že každý začátek prázdnin oslavíte výletem zakončeným večeří v restauraci, že první jarní den vyčistíte nedaleký potok… Fantazii se meze nekladou.

Společně u stolu

Když už spolu nejste celý den, dodržujte alespoň tradici společných večeří. Vypněte televizi, pěkně všechny posaďte ke stolu a při jídle proberte, jaký jste měli den.

Všichni u hrnců

Společné vaření může být docela hezká zábava. Samozřejmě vyžaduje také spoustu času (budete mít sice jako pomocníky spoustu dalších rukou, ale obvykle to neznamená rychlejší proces přípravy jídel, právě naopak), takže to asi nebude každodenní činnost. Ale alespoň párkrát o víkendu se do rodinného vaření pusťte.

Vzkazy pro radost

Že se přes týden moc nevidíte? Nevadí, nechávejte si třeba na lednici nebo na polštáři (záleží na vás) různé lístečky se vzkazy (nemyslí se tím nákupní seznam) a nejrůznějšími přáními. Dejte ostatním členům najevo, že i když s nimi netrávíte tolik času, kolik byste si přáli, myslíte na ně.

Já ti věřím!

Dbejte na to, aby se každý člen rodiny cítil ve svém snažení (ať už je jakékoli, tedy jakékoli prospěšné) podporován ostatními členy. Nezesměšňujte jeho snahy o úspěch ve škole, na hřišti, v práci…

Na dětském mínění záleží

Dejte při společných aktivitách prostor všem názorům. Především u dětí máme někdy tendenci považovat jejich za nedůležité (nebo minimálně za méně důležité než ty naše). Zkuste tedy všem naslouchat a dejte jim najevo, že jejich názory respektujete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat