Tatínkova holčička. Proč mají dcery blíž k otcům

27.04.2018 | Děti a rodina

Těšila jste se, že budete mít ve své dcerce spojenkyni, že jí budete česat vlásky a oblékat do krásných šatečků, a ono je to mezitím všechno jinak? Vaše princeznička odmalička usíná v tatínkově náruči, když jdete na procházku, sedí mu za krkem jako na koni, kope si s ním v parku do míče, a když jde taťka do obchodu, cupitá pokaždé s ním? Nezoufejte. Je to normální.

Tatínci jsou vzácný druh

Dítě většinou tráví první roky života s matkou. Otec se stará o zajištění financí a maminky jsou s dětmi doma. To je jedna z příčin, proč dítě vyhledává přítomnost otce více, než matky. Jednoduše spolu tráví méně času a jsou tak pro děti vzácnější.

Pokud jde o holčičky, bývá vztah s otcem ještě hlubší. Tatínci se ke svým dcerkám podvědomě chovají něžněji, než k synům. Po příchodu domů své princezny pusinkují a chovají na klíně, kdežto maminky využívají volných chvilek na přípravu večeře či věnování se samy sobě.

Kombinace tátovi ochranitelské náruče a toho, že je konečně doma, odsouvá matku na druhou pozici.

S tátou není nuda

Matky mají přirozeně ochranitelský pud, na rozdíl od většiny tatínků, kteří v sobě nesou i v dospělosti kousek toho malého kluka, kterým kdysi bývali. Tátové tolik nelpí na bezpečných hrách a dávají přednost opravdové zábavě. Od kluků se tak nějak čeká, že budou lézt po stromech a trhat si při tom kalhoty. Maminky ale ze svých holčiček mají tendenci vychovávat malé dámy a tak jim klukoviny většinou zakazují.

Pak nastupují tatínci, kteří s nimi na stromy klidně vylezou sami. Tátové jsou prostě rození „hračičkové“. A o to jde Je prostě větší zábava česat holčičky za pomocí vysavače, než teror v podobě maminčina bolestivého zaplétání copů.

Tátové jsou ti „hodnější“

Jak už jsme řekli, většinou tatínci tráví méně času s dětmi. Když pak něco provedou a je třeba je vytrestat, tatínci se do toho moc nemíchají, protože chtějí své děti vidět šťastné a ne plačící. Odjakživa se mužům vtloukalo do hlavy, že ženy se nebijí a to je taky jeden z důvodů, proč tatínek většinou nevztáhne ruku na svou malou princeznu, na rozdíl od matek, které je přes zadek klidně plácnou.

Pro tatínky jsou prostě jejich holčičky vším a umějí jim to dát patřičně najevo. Ale nemějte obavu. Na vás přijde řada později, až budou větší. O prvních láskách a holčičích problémech se přece líp povídá s mámou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat