Zaměřeno na těhotenské potíže. Jak se vypořádat s ranní nevolností

Čekání na vytouženého potomka se mnohdy neobejde bez komplikací. Proč mít po ruce pořádnou zásobu zázvorových sušenek a jak vám může pomoci olivový olej? Tohle se vyplatí vědět!

Těhotenství je často doprovázeno menšími či většími „poruchami“ zdravotního stavu, kterých by se člověk s největší chutí zbavil. Jenže nemůže. Nezbývá tedy nic jiného, než zkusit svá „gravidní trápení“ alespoň nějak zmírnit. A s tím vám moc rádi pomůžeme! S čím přesně se teď potýkáte?

Ranní nevolnost, která trvá až do večera

Znáte to, sotva vstanete z postele, už byste se do ní nejraději vrátila. Jste unavená, žaludek máte jako na vodě a přijde vám, že se musíte každou chvíli zákonitě pozvracet. Vítejte v prvním trimestru a hormonální bouři, která způsobuje přesně tyto pocity. Zachovejte ale klid a veďte v patrnosti, že na rozbouřený žaludek platí zázvor, kterého můžete denně zkonzumovat až tři gramy. Zkuste tedy ochutnat zázvorové sušenky, lízátka nebo žvýkačky. Vážně to pomáhá!

Zácpa? Taky drsná realita

Nebudeme si zbytečně mazat kolem pusy. Jen málokteré se podaří prožít požehnaný stav bez zažívacích potíží. Pravdou je, že přesně na ně si nastávající maminky stěžují nejčastěji, přičemž se slovo zácpa skloňuje snad ve všech pádech. I vás by zajímalo, jak „prolomit ledy“? Alfou i omegou je pravidelný pohyb, protože podporuje činnost střev. Navyšte také příjem vlákniny, kterou získáte třeba z celozrnného pečiva, lněných semínek nebo ovesných vloček. Je dobré stanovit si i neměnný stravovací režim, což znamená jíst vždy ve stejných hodinách.

Strie jako nežádoucí bonus

Pro mnoho žen představují strie nejen kosmetický, ale i psychologický problém. Příčiny jejich vzniku jsou jasné – mechanické napětí plynoucí z toho, že se kůže nadměrně rozpíná. Rozbouřená hladina steroidních hormonů také přidá ruku k dílu, neboť omezuje produkci kolagenu a elastinu, což snižuje pružnost pojivových tkání. Jediná možná prevence? Důsledný „mazací režim“, a to klidně i dvakrát denně. Účinné jsou přírodní oleje, jako je třeba mandlový, arganový či olivový, protože se dobře absorbují a pronikají hluboko do pokožky. Mějte je tedy nejen po ruce, ale i na břiše! Často…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat