Život může být krásný i bez dětí

Někteří lidé se zkrátka rozhodnou, že být rodičem pro ně není priorita. Dítě? Nikdy! A vlastně to má své nesporné výhody. Co všechno znají ti, kdo doma nevychovávají další generace?

Počty bezdětných žen i mužů stoupají. Důvodů, proč se založení rodiny nestává smyslem života, je hned několik. Mezi obvyklé obhajoby jednotlivců a párů patří zejména špatná finanční nebo bytová situace, toxický vztah či budování kariéry. Každý má právo se v tomto směru rozhodnout, neboť nemít děti je svobodnou volbou, pomine-li se neplodnost. V každém případě nejde o to, že je rodič lepší než nerodič, vlastně i druhá varianta by se měla oslavit. Tady je hned několik skvělých věcí na bezdětnosti!

Váš dům je tichý

Ratolesti křičí, poštuchují se, vyžadují pozornost, neustále o něco žádají, pobíhají sem a tam a dělají hluk. I proto by si každý rodič aspoň na pár minut denně přál rozjímat v tichu. Ovšem ne všem se to poštěstí.

Nemáte opatlaná zrcadla

Ne, na vašich zrcadlech nejsou obtisky malých ručiček, na podlaze nemáte vylité limonády, v noci nešlapete na neuklizené dílky stavebnic a pravidelně netřídíte oblečení, z něhož už děti vyrostly.

Do práce chodíte čistí

Jste v klubů nerodičů? Pak jste se pravděpodobně nikdy neobjevili v práci s nálepkou na košili, na kterou vás upozornil až důležitý klient, s nímž hodláte uzavřít finančně výhodnou zakázku.

Můžete mlsat, aniž byste se museli schovávat

„Mámo, co to máš? Dej mi taky!“ Čokoláda, zmrzlina, nanuky, gumoví medvídci, arašídové sušenky i brambůrky s kečupem jsou u bezdětných lidí v bezpečí.

Spíte

Nedostatečný spánek dítěte a časté buzení v noci je jedno z nejčastějších témat, které řeší rodiče nejen u malých miminek. To je pořád něco. Zuby rostou, do dětského pokoje „chodí“ noční můry, strach ze tmy těm nejmenším brání jít v noci na záchod. Od toho tu jsou dospělí, za ratolesti mají zodpovědnost, ale ne tehdy, pokud žádné nemají. Spánek osm hodin? Sen!

Kocháte se cennými věcmi na poličkách

Ať už to jsou hrníčky po babičce nebo křehké vánoční dekorace, domácnosti s dětmi vždy čelí riziku, že nic z toho nepřežije. Naproti tomu bezdětný táta je v klidu, sbírá věci, na kterých mu záleží, a vůbec se nebojí, že mu je někdo zničí. A dokonce i dámské nezbytnosti, jako jsou rtěnky a šminky bývají v bezpečí!

Zdroje: názor autora – celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat