Děti začnou porovnávat své tělo už od tří let

Porucha vnímání vlastního těla a s tím související porucha příjmu potravy může mít kořeny už ve velmi raném věku. Podle australských psychologů totiž děti začnou vnímat tvar svého těla a porovnávat ho s ostatními už od tří let věku. Mnohé se přitom v tomto věku domnívají, že čím větší tělo člověk má, tím je to lepší.

Děti od tří do osmi let rozeznávají různé tělesné tvary,“ tvrdí autoři studie zabývající se vývojem vnímání vlastního těla.

Mnoho dětí předškolního věku vyjadřuje touhu být větší (zavalitější), mají pocit, že být větší (také obéznější) znamená lépe růst a vyvíjet se správně.

Téměř osmatřicet procent chlapců a třicet procent dívek si přálo, aby mělo jiný tvar těla, většina chce být větší, minimum přitom tušilo, že hubnutí je jednou z možných cest. Výsledky také dokazují, že jsou chlapci více ovlivněni postojem otce ke svému tělu, než jsou dívky ovlivněny postojem matky ke svému tělu,“ tvrdí psychologové z La Trobe University v Melbourne.

To nevypovídá jen o poruchách příjmu potravy, ale opravdu o přijímání vlastního těla,“ uvedla doktorka Stephanie Damianová pro australský deník Herald Sun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat