Proč je lepší být mladší sourozenec?!

Nejmladší ze sourozenců jsou nejen těmi potomky, které si rodiče více hýčkají a kteří jsou v životě uvolněnější, ale je s nimi také větší zábava. Jsou totiž ve srovnání se staršími sourozenci zábavnější. Ovšem také méně zodpovědní a úspěšní.

Nejstarší ze sourozenců podle britského sociologického průzkumu cítí větší zodpovědnost, bývají úspěšnější, protože se umí lépe zorganizovat, jsou sebevědomější a také se více orientují na rodinu.

„Nejvýraznější rozdíl pak vyplývá z pocitu zodpovědnosti, prvorození ho cítí ve čtyřiapadesáti procentech, zatímco poslední potomci jen v jednatřiceti procentech. Mladší sourozenci, na druhou stranu, jsou mnohem zábavnější (šestačtyřicet procent ve srovnání s šestatřiceti procenty nejstarších sourozenců), jsou vstřícnější a také uvolněnější,“ tvrdí autoři výzkumu ze společnosti YouGov.

Výzkum se opírá o analýzu rodin s více než dvěma potomky.

Podle psychologů má vliv na tuto distribuci vlastností především vliv prostředí. Starší sourozenci se musejí dříve rozloučit se zájmem rodičů, kteří začnou pečovat o mladší sourozence. A musejí dříve přijmout zodpovědnost za pomoc v domácnosti. Mladší potomci se těší větší péči rodičů a cítí se pak ve světě bezpečněji, uvolněněji a více si život užívají.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

151 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat