Potraviny rychlého občerstvení snižují inteligenci u dětí

17.02.2010 | Děti a rodina

Fast foody neboli rychlá občerstvení typu KFC a McDonald´s zaplavila celý svět a s nimi přišly i věčné debaty nad zdravotními důsledky konzumace potravin z těchto zařízení. Jedna z posledních studií se zaměřila na vliv časté konzumace pokrmů z rychlého občerstvení na inteligenci dětí školního věku.

A z výsledků je zřejmé, že dopřát si občas něco dobrého z podobných občerstvoven neuškodí. Ale děti, které se ve fast foodech stravují často a pravidelně, mají nižší IQ a horší výsledky v testech ve srovnání s průměrem.

Studie sledující pět a půl tisíce školáků prokázala, že negativní účinek jídla z rychlého občerstvení se projeví dokonce ihned po jeho konzumaci. Děti, které pozřely smažený pokrm typu hamburger s hranolky a vypracovaly ihned poté vědomostní a inteligenční test, měly horší výsledky.

Ve srovnání s průměrným výkonem se výsledky u testů zhoršily o 16 procent.

„Prokázali jsme statisticky významný vztah mezi častou konzumací potravin z rychlého občerstvení a horšími školními výsledky,“ uvedla doktorka Kerri Tobinová z Vanderbilt University v Tennessee.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat