Šály, čepice, klapky na uši. Ukážeme vám, jaké letí

05.01.2011 | Krása a móda

Zimní módu si nedovedeme představit bez praktických kousků, které nás zahřejí. Jistě ani ve vašem šatníku nechybí šály, čepice, rukavice a další doplňky, které vám zpříjemní chladné období. Jsou ale reprezentanty toho nejmódnějšího stylu sezony? Posuďte sami!

Samozřejmostí jsou především pleteniny

Mají ideální vlastnosti, které v zimě od doplňků očekáváte, tedy – především skvěle zahřejí. Jejich devízou je ale i široká variabilita vzhledu, takže je skvěle nakombinujete v podstatě s jakýmkoliv modelem.

Základem zimní hitparády doplňků je šála!

Dovede oživit každý jednoduchý kabátek či zimník především svou barevností, pohrát si můžete i s neotřelými variacemi materiálů. Nosí se modely zdobené kožešinou, bambule, třásně i norské vzory. (Čtěte také: Vysoké, kotníčkové, ale i lodičky s návleky. Podívejte, co se nosí)

A jakou zvolit délku?

Pokud vyrážíte v kratším vypasovaném modelu, nebojte se rozměrnějších kousků a oviňte se co nejdelší šálou, která k vám nepustí chlad, zato přitáhne pohledy obdivovatelů. Objemnější zimníky, bundy střihu parka či dlouhé kabáty lépe doplní méně výrazný kousek, který nerozbije složitější siluetu.

Další tipy na zimní "zahřívače" najdete v naší galerii.

K zimě patří čepice

Vedle šály patří do zimní výbavy i hřejivá pokrývka hlavy. I zde se uplatní pletené kousky, široké baretové čepice s výraznými pletenými vzory, plstěné minikloboučky zdobené plastickými aplikacemi nebo pořádně chlupaté beranice jsou stále v kurzu. S citem pro styl je vzájemně kombinujte také s rukavičkami. Nosí se huňaté hřejivé palčáky, elegantní kožené či semišové rukavičky i klasické pletené rukavičky či rozverné modely bez prstů.

Musí ladit?

Dříve byly hitem mezi doplňky tzv. sety, kdy čepice, šála a rukavice tvořily jeden celek. Dnes se poohlédněte spíš po různých, ale dobře vzájemně vyladěných kouscích. Variabilita vašeho šatníku se tím podstatně zvýší. Rozhodně už tedy neplatí, že musíte ladit doplňky do jedné barevné škály. Klidně sáhněte po několika odstínech, kombinovat můžete samozřejmě i různé materiály, vždy ale zvažujte celkový efekt vzniklé kombinace a nesnažte se celek příliš rozbíjet. (Čtěte také: Třeskuté mrazy se blíží! Vaše nožky ochrání válenky)

A co si rozhodně nenechat ujít?

Letos jsou to určitě klapky na uši. Už se nenosí dětsky jendoduché „skládací“ modely. Hitem jsou klapky z ušlechtilých kožešin, nebo pletené kousky, které nikdo nepřehlédne, a nosí je opravdu všechny věkové kategorie. Nebojte se experimentovat a oživte jimi svou sbírku hřejivých kousků, určitě vám přirostou k srdci.

Adresář:

Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
KappAhl, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
New Yorker, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Ann Christine, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Pull&Bear, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Miss Sixty Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha 1
Killah, Destroy, Národní tř. 41, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat