Chcete si užít módní pohlazení? Tak na to se skvěle hodí samet

30.11.2010 | Krása a móda

Blíží se nejoblíbenější sváteční dny v roce a hned za nimi následující okázalá plesová sezona. Nejen při této příležitosti, ale i v nadcházejících měsících využijete opět oblíbený hebký samet.

Luxusně vyhlížející materiál s krátce střiženým vlasem opanuje i vycházkové módní řady a užijete si jej tedy do sytosti i v běžném zimním dni.

Hlavním parametrem této tkaniny je především její luxusní pověst. I zdánlivě jednoduchým a nenápadným modelům tak sametové zpracování dodá na jinakosti, důležitosti a stylu. Navíc patří samet k těžším materiálům, chladné zimní období se tak pro jeho velkolepý módní návrat výborně hodí.

Ideální pro chladné dny

Dokonalé kouzlo sametu si vychutnáte především na stylově nejnápadnějších kouscích podzimu a zimy. Těmi jsou zajisté korzety nebo prádlové živůtky, které pronikly ze spodních vrstev našeho šatníku na jeho viditelný povrch a jejich znovuobjevení stojí opravdu za to. Dovedou skvěle doplnit vypasované sáčko či nadýchanou tylovou sukni, ale nosí se i v ležérnějších modelech nebo naopak jako součást elegantního kostýmu.

Do běžných kolekcí pronikly i zdánlivě společenské prvky šatů. Uvidíte v nich modely na jedno rameno, s hlubšími výstřihy na zádech či mini délky vypasovaných pouzdrových střihů. Úbytek materiálu tady kompenzuje hřejivá vlastnost sametu. Tyto kousky proto opět můžete bez okolků zařadit do své běžné garderoby.


Diskrétní poradenství!
Výklad karet! Naživo! Nyní! Volejte kartářku Ivonu!

A co k němu?

Stačí jen několik odlehčujících detailů. Noste je přepásány širokými pásky, které umístíte v linii pasu nebo boků, kombinujte s vypasovanými sáčky odlehčeného vzhledu, či naopak jednoduchými koženými bundami do pasu. Zkrátka, samet si cestu do každodenních ulic najde s přehledem a bez větších problémů.

Žádné umělé materiály

Důležité ale je věnovat pozornost jeho kvalitě. Už dávno se nenosí syntetické materiály s nepříjemnými vlastnostmi jako je neprodyšnost, alergizace pokožky a neforemný tvar. Hitem jsou naopak ryze přírodní bavlněné látky, v lepším případě – a u vypasovaných modelů v podobě šatů či dokonce prádlových kousků (korzetů či širších „podprsenkových“ živůtků) – je navíc doplňuje elastanová složka, která oblíbené tkanině dodává potřebnou pružnost a rozšiřuje tak její další možnosti využití.

Adresář:

Marks&Spencer, Melantrich, Václavské nám. 36, Praha 1
Debenhams, palác Koruna, Václavské nám. 23, Praha 1
Topshop, Palladium, nám. Reubliky 1, Praha 1
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
F&F, Tesco, ve vybraných prodejnách Tesco po celé ČR
Bandolera, OD Kotva , Revoluční 4, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat