Tipy a triky, jak zatočit s popraskanými patami

Na chodidla a zvláště paty si neuděláme tolik času, kolik by si zasloužily. Většinou jim věnujeme pozornost v době, kdy se začínají nosit otevřené boty. Důsledkem je hrubá, zrohovatělá kůže nebo ještě hůř, nehezké a bolestivé praskliny.

V zimě jsou nohy schované v ponožkách a teplých botách. Jen málokterá žena jim věnuje potřebnou péči. Pak si na jaře zajde na pedikúru a vše je vyřešeno. Jenže tak to není. Nohy jsou jednou z nezatěžovanějších částí našeho těla a zaslouží si nejméně stejnou a pravidelnou péči jako například obličej či dekolt.

Pečujte o své nožky průběžně a nestane se vám, že se na nich vytvoří nehebká, hrubá kůže.

Jak na to?

Jednou z možností je samozřejmě pravidelná návštěva pedikúry. Pokud na ni ale nemáte čas či peníze, můžete svým nožkám věnovat dostatečnou péči doma. A budete mít na nich kůži jako miminko. Pak se vám nestane, že se za ně budete stydět. (Čtěte také: 10 výrobků, bez kterých se v zimě neobejdete)

Co je základ?

Není to nic záhadného. Základem pro péči o nohy je pemza. Jen si dejte pozor, abyste neudělaly víc škody než užitku. Proto s ní nezacházejte příliš hrubě.

Připravte si koupel s mýdlem a nechte v ní nohy 15 minut vymočit. Když zjistíte, že kůže začíná měknout a bělat, přišel čas na pemzu. Jemně a krouživými pohyby odstraňujte ztvrdlou kůži. Pak nohy otřete ručníkem a natřete speciálním krémem na nohy. Nečekejte hned napoprvé zázraky. Pokud máte nohy zanedbané, bude potřeba opakovat tuto proceduru několikrát, než budete mít nohy hladké.


Je váš rodinný rozpočet v minusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

Jaký použít krém?

Nejlepší je bambucké máslo či krémy s jeho obsahem nebo s obsahem mandlového oleje. V drogeriích a lékárnách najdete takových přípravků obrovské množství.

Levnější varianta je použití vazelíny. Zkuste, co vám bude vyhovovat. Po použití vazelíny si dejte na nohy bavlněné ponožky, je totiž hodně mastná.

Co když paty svědí

V tomto případě nemusí jít jen o kosmetický problém. Můžete mít problém s mykózou. Ta postihuje nejen paty, ale celé chodidla.  Svědění pak můžete pociťovat i mez prsty. Mykóza může i poškodit nehty. Při svědění raději navštivte kožního lékaře. (Čtěte také: 8 tipů pro krásnou a svěží pleť)

Blahodárná maska na nohy

Vaše nohy určitě ocení koupel s mlékem a banánem: V půl litru polotučného mléka rozmixujte jeden banán. Směs dejte do lavoru a vložte do ní nohy. Vydržte minimálně patnáct minut. Pak nohy opláchněte, osušte a namažte krémem. Paty budou po takové masce hebké.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat