Pětidenní plán pro krásnější pleť. Zvládnete ho i bez velkých investic

Začíná zima, a tak bychom si zase měli své pokožky všímat zas o něco víc. Třeba tím, že jí poskytneme péči v podobě pětidenního rozmazlování.

Nebojte, nemusíte si kvůli tomu brát dovolenou. A klidně můžete tenhle pětidenní program prodloužit třeba na celý měsíc… nebo rok!

Den č. 1: Pohoda a spánek

První den plánu pro krásnou pleť si dejte velmi důležité předsevzetí – totiž že budete snažit být vždycky včas v posteli, že se budete co nejvíc vyhýbat stresu (i když je jasné, že i na 5 dnů je to celkem výzva) a že se naučíte relaxovat. Protože i naše vnitřní duševní pohoda se spolehlivě odrazí navenek, na naší pokožce!

Den č. 2: Pomoc zevnitř

Samozřejmě je nutné nasadit co nejzdravější životosprávu, tedy vyváženou stravu, v níž budou zastoupeny pro pleť důležité živiny. Velmi důležitý je například vitamin A nebo D, ale také vitaminy skupiny B. Zrovna tak ostatní živiny jsou pro nás důležité – za všechny vyzdvihněme ještě vitamin C a antioxidanty vychytávající volné radikály. Určitě se ale vyhněte příliš kořeněným jídlům (ta pokožce obecně neprospívají) a také kofeinu a alkoholu, které ji vysoušejí! Naopak pijte co nejvíce vody – hydratace je základ!

Den č. 3: Hýbeme se

Ano, i pohyb pokožce velmi prospěje. Pořádně totiž rozproudí krev a dodá pleti tu správnou a zdravou barvu. Díky pocení se pak z těla dostanou nejrůznější toxiny. Ideálním pohybem je třeba běh, tanec nebo aerobic, ale pokud vás baví jakýkoli jiný sport, rozhodně se mu začněte věnovat!

Den č. 4: Pryč se starou vrstvou

Peeling by se měl stát součástí pravidelné péče o pokožku obličeje, ale i celého těla. Vyberte si v drogerii takový, který odpovídá typu vaší pleti. Nebo si vyrobte přírodní peeling doma. Pozor ale dejte na to, aby byl peeling dostatečně jemný! Chcete pokožce prospět, ne ji poškodit!

Den č. 5: Pečuji, pečuješ

Každý z nás (tedy skoro) používá v péči o pleť pravidelně nejrůznější krémy a séra. Pátý den pokožce poskytněte opravdu intenzivní péči – dopřejte jí například hydratační masku nebo kúru s obsahem kyseliny hyaluronové. Tenhle „malý zázrak“ dokáže s pletí divy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat