Osvědčené tipy pro podzimní průvan v šatníku

Za chvíli je tu zima, a tak je nejvyšší čas uklidit letní oblečení na pomyslné dno skříně a při té příležitosti věci v šatníku pořádně probrat. Ačkoli to může být občas těžké, takový průvan v šatníku je velmi užitečná věc!

Nejenže získáte ve skříni tolik potřebné místo (ano, můžete ho později využít k nákupům dalších věcí, ale k tomu vás samozřejmě nenavádíme), ale navíc může vaše ošacení někomu pomoci (darujete-li ho na charitu) a vy nebudete zbytečně hromadit věci, které stejně nenosíte.

Jak se tedy k „ozdravení“ šatníku nejlépe postavit?

Tip č. 1: Příliš nepřemýšlejte

Vezměte si pytel či krabici a oblečení přebírejte, aniž byste nad každým kouskem příliš rozmýšleli. Otázka zní jasně: „Budu to ještě někdy nosit?“ Pokud zní odpověď „ano“, pak daný kousek zůstává. Pokud „ne“, putuje do pytle/krabice. A pokud si odpovíte „možná“, je to znamení, že by měl daný kousek skončit také v pytli.

Tip č. 2: Vše, co nesedí, jde pryč

Džíny, do kterých „určitě jednou zhubnete“ jen zbytečně zabírají místo ve skříni. Jednak není jisté, že se vám opravdu povede zhubnout, jednak myslete na to, jak rádi si půjdete koupit něco nového na sebe, až se vám zhubnout podaří! Takže platí jednoduché pravidlo – co vám padne, zůstává. Co ne, putuje pryč.

Tip č. 3: Řiďte se visačkami

Pokud ve skříni objevíte i kousek, který má ještě visačku z obchodu, raději ho darujte kamarádce. Důvod? Když jste ho nenosili doteď, už se to nejspíš nezmění. Není na tom nic hrozného, každý z nás má v šatníku pár kousků, co v obchodě vypadaly tak skvěle, ale nikdy jsme ho neoblékli.

Tip č. 4: V čem se cítíte dobře

Nemusíte svůj šatník poměřovat jen módními trendy! Řiďte se i tím, ve kterém oblečení se cítíte skvěle. Pohodlné kalhoty, ze kterých vám nekouká půlka zadku, volné šaty, jež zakryjí nafouklé bříško, kabát, který pamatuje lepší časy, ale pořád dokáže zahřát, to vše jsou příklady oblečení, které klidně může zůstat, i když by vám za něj módní policie nejspíš udělila pokutu kvůli porušování aktuálních trendů. Jestliže není oblečení poškozené nebo špinavé, nezbavujte se ho.

Tip č. 5: Zbavte se nostalgie

Spoustu věcí si člověk nechává kvůli vzpomínkám. Ovšem aby vám zabíralo místo v šatníku tričko ze základky se jmény spolužáků nebo z festivalu, na kterém jste byli před 15 lety, to už je trochu zbytečné. Stejně takové oblečení nenosíte. A vzpomínky vám zůstanou, i když se ho zbavíte.

Tip č. 6: Zaměřte se i na šuplíky

Respektive na ty oddíly šatníku, kde se schovávají doplňky (šály, šátky, rukavice, kabelky…) nebo například spodní prádlo. Také těch hromadíme často zbytečně velké množství. Tak je pěkně proberte.

Tip č. 7: Vykliďte vše, co do šatníku nepatří

Pokud se vám na dně šatníku krčí například deky, ložní prádlo, polštářky, hračky, nechtěné dárky apod., pěkně je všechny vyndejte a najděte jim lepší místo (případně je proberte a opět si na ně přichystejte odpadní pytel či krabici). Zbytečně zabírají cenné místo!

Tip č. 8: Zakončete probírku botami

Především ženy jsou na boty „expertkami“. Lodičky, co jsme si prostě musely koupit, protože jsou tak krásné, ale obuly jsme je jedinkrát, protože po hodině nošení naše nohy připomínaly zkrvavené pahýly, máme každá z nás v botníku (nejlépe v několika exemplářích). Tak odhoďte sentiment a pěkně se jich zbavte. Stejně je nebudete nosit (a budete mít místo na koupi dalších – k čemuž vás samozřejmě opět nenavádíme, že…).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat