Zázraky z lednice, které zpomalí stárnutí

Můžete používat třeba všechny krémy proti stárnutí pleti, ale pokud své pokožce nepomůžete péčí „zevnitř“, tedy správnou výživou, vráskám se nevyhnete.

Jaké pochoutky zařadit na jídelníček, pokud toužíte po zdravé a mladistvé pokožce?

Rajčata

Nejenže lykopeny, které tyhle plody obsahují, jsou podle některých studií silným hráčem v prevenci proti nádorovým onemocněním, ale navíc umějí zpomalit čas. Respektive jeho působení na naši pokožku. Nezapomeňte si každý den dopřát alespoň jedno rajče!

Lilky

Obsahují silný antioxidant nasunin, který umí zpomalit účinky času na náš organismus, a tedy i na pleť. Dokonce je předmětem zkoumání, zda by tato látka nemohla hrát roli v prevenci Alzheimerovy choroby!

Červené papriky či kapie

Obsahují tolik vitaminu C, že jim jen málokterý plod konkuruje. V kombinaci s červenými barvivy, které v nich rovněž najdete, jsou silným pomocníkem v boji proti stárnutí. A protože mají v obchodech sezónu prakticky po celý rok, není těžké je na talíř zařadit!

Ostružiny

Tohle ovoce naopak mimo sezónu příliš neseženete, ale vyplatí se na ně počkat! Obsahuje rutin, jeden z nejsilnějších antioxidantů, které příroda nabízí. Dokonce se o ostružinách uvažuje jako o možnostech prevence některých krevních či srdečních chorob!

Bazalka

V květináči na okně ji můžeme mít celý rok. A rozhodně se vyplatí ji pěstovat. Obsahuje eugenol, antioxidant, který podporuje zdraví buněk. Mimochodem, ani tahle bylinka neunikla pozornosti vědců – zkoumá se její vliv na nádorové bujení.

Růžičková kapusta

Spousta z nás si ji pamatuje ze školky – a nemá na tuhle zeleninu dobré vzpomínky. Zkuste jí ale dát ještě jednu šanci (nejlépe v jiné úpravě, než jak si ji pamatujete). Dokáže bojovat se stárnutím a jeho projevy. A co víc, zrovna má sezónu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat