Póry ucpává nedostatečné odlíčení i doteky

Rozšířené a ucpané póry, pupínky, podrážděná pleť… Tak tyto „neduhy“ trápí spoustu z nás. Bohužel jejich řešení často příliš nepomáháme, právě naopak. Stav své pleti mnohdy ještě více zhoršujeme některými zlozvyky. Které pórům nesvědčí?

Možná máte pocit, že se o svou pleť staráte podle všech pouček, ale ona se vám stejně „odměňuje“ rozšířenými a ucpanými póry. Možná své pokožce škodíte, aniž byste si to uvědomovali. Jak?

Časté doteky

Kolikrát denně si sáhnete na obličej? Pokud byste takové doteky začali počítat, možná byste byli překvapení. Často tak totiž činíme nevědomky, ovšem následky nejsou o nic menší. Naše ruce totiž nejsou vždy stoprocentně čisté – saháme přes den na spoustu věcí, od klik u dveří až po mobilní telefony. A tak si na obličej zanášíme nejen spoustu nečistot, ale také bakterií a virů.

Tento zlozvyk je velmi těžké se odnaučit. Zkuste proto požádat třeba kolegu, aby vás upozornil, kdykoli se vaše ruka dostane do kontaktu s pokožkou vašeho obličeje. Chce to trpělivost, ale odměnou vám bude čistší pleť bez ucpaných pórů.

Nedostatečné čištění

Opláchnete si večer obličej vodou a použijete nějakou z čisticích emulzí? Pak vězte, že to nemusí stačit. Make-up totiž umí být velmi odolný, a tak je potřeba zvolit alespoň „dvoufázové“ čištění. Vždy pleti ještě dopřejte péči odličovací vody. Zvláště u té problematické, kterou trápí ucpávání pórů, je dokonalé čištění základem cesty ke zdravé a krásné pokožce.

Opomíjený peeling

Ruku na srdce – dopřáváte pleti skutečně pravidelný peeling? Spousta lidí jej totiž přeskakuje a považuje ho za jakýsi nadstandard, který pokožka zas tak nepotřebuje. Chyba. Pokud vás trápí rozšířené a problematické póry, ošetřujte pleť pomocí peelingu dvakrát týdně. Zvolte výrobek odpovídající vašemu typu pleti (a přesvědčte se, že je skutečně jemný – účelem není způsobit si „odřeniny“). Peeling odstraní odumřelé buňky, což zmíněná pleťová voda nebo emulze nedokáží, čímž přispěje ke skutečné čistotě pleti.

Nevhodný make-up

Problematická pleť přímo svádí k tomu, aby ji člověk přikryl nánosem hutnějšího make-upu. Ale takový postup může nadělat víc škody než užitku. Především se vyhýbejte make-upům na bázi oleje, případně příliš těžkým a hutným. Ty totiž póry ještě více ucpou a na další problém je zaděláno. Ideální je při problematické pleti make-up minerální. Případně takový, který je pro tento typ pleti přímo určen. Tak se příště po obchodě pořádně porozhlédněte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat