Řekneme o sobě třináct negativních věcí denně! Proč?

Ženy jsou vůči sobě kritické. Jak samy vůči sobě, tak vůči ženám ve svém okolí. První věc, kterou jedna žena při setkání hodnotí na jiné ženě, jsou její tukové zásoby na těle. Ale vůči sobě samým jsou také velmi přísné, protože 97 procent žen o sobě denně řekne v průměru třináct negativních mínění.

Mezi nejčastější takové výtky patří: „Nenávidím svá stehna. Nenávidím své břicho. Jsem ošklivá.“

A přitom 90 procent žen ve věku 15 až 64 let by neváhalo, a změnilo na sobě alespoň jeden aspekt svého zevnějšku. „Většina by chtěla zhubnout,“ tvrdí autoři mezinárodní studie.

„Dívky od pěti let už mají dnes velmi silné povědomí o tělesné váze, že tuk je špatný a být hubený je dobré,“ tvrdí australská expertka Tara Diversi.

Podle výzkumů ovlivňují ženskou sebekritiku a přecitlivělost vůči vlastnímu tělu čtyři hlavní faktory. Prvním z nich je vzor rodičů. Pokud sami drží dietu a mluví jen o hubenosti, i když mají normální postavu, stejně smýšlejí celý život jejich děti.

Děti také mnohdy nerozumějí tomu, co je zdravé a nezdravé stravování, mají v tom zmatek a často u nich následkem dochází ke vzniku poruch příjmu potravy.

Třetím negativním faktorem jsou mediální vzory s modelkami téměř kostnatými, s dokonalými postavami a perfektním tvarem těla.

Posledním faktorem je kontrola nad váhou. Váha samotná nemusí být problém, pokud si ji žena může hlídat, když nad ní ale ztrácí kontrolu, začíná být zoufalá.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat