Stíny podle barvy očí: Jaké sluší modrookým a jaké hnědookým

Podle čeho se řídit při výběru očních stínů? Chcete-li, aby vaše kukadla skutečně vynikla a přitáhla pozornost, pak vsaďte na jejich barvu. Které stíny byste si měla pořídit, pokud vás příroda obdařila modrýma očima, a které se hodí k očím zeleným?

Odstín očních stínů se samozřejmě nemusí řídit výhradně barvou vaší duhovky. V úvahu můžete vzít i tón pleti, barvu vlasů, styl líčení, barevné ladění oblečení… A určitě také své oblíbené barvy. Nicméně pokud si nejste jistá, které stíny jsou pro vás sázkou na jistotu, máme pro vás malý návod.

Hnědé a oříškové oči

Hnědé oči působí lehce tajemně, hluboce, něžně… Které stíny jim budou bezesporu slušet? Podle vizážistky Keky Heron nemůžete udělat chybu s kouřovým líčením, pro které zvolíte stíny v barvách tmavě modrých, dozelena nebo zlatavých a hnědých. Platí, že čím tmavší hnědé oči, tím tmavší jim budou slušet stíny. Proto hnědoočkám tolik lichotí temně modré stíny. Vsadit ale můžete i na kontrastní barvy, včetně odvážné žluté. Toužíte po tom, aby vaše oči vypadaly ještě větší? Vsaďte na zlatou, kterou nanesete k linii řas či do vnitřního koutku oka.

Modré a šedé oči

Už samy o sobě jsou prakticky nepřehlédnutelné, ženy s modrýma očima jsou (podle některých průzkumů) dokonce považovány za ty nejatraktivnější. Ale to neznamená, že bychom nemohly modré duhovky ještě zvýraznit pomocí líčení. Keka Heron modroočkám doporučuje stíny v teplých odstínech – hnědé, bronzové, ale také dooranžova či se zlatavým nádechem. Chybu neudělají ani se šedými nebo růžovými a meruňkovými stíny. Jen pozor na příliš výraznou rtěnku, který by mohla vaše oči zbytečně zastínit.

Zelené a hnědozelené oči

Ženy se zelenýma očima si mohou dovolit i poměrně odvážné odstíny – a to dokonce i ty fialové! Doplňte je výraznými řasami a uvidíte, že úspěch bude zaručen. Slušet vám budou ale i zelené, šedavé, stříbrné či růžové odstíny. Chybu neuděláte ani s hnědými či bronzovými stíny. Naopak se zkuste vyhýbat výrazně světle modrým barvám.

Které sluší všem?

Existují nějaké stíny, které sluší všem ženám, bez ohledu na barvu jejich očí? Ano, existují! Keka Heron doporučuje hnědé, zlaté, černé a stíny v námořnické modři. Vedle podle vizážistky nešlápnete ani se stíny v barvách šampaňského.

Základem bezchybného vzhledu je samozřejmě i správná aplikace stínů. Odbornice doporučuje vždy před samotným nanesením stínů používat primer (tedy podkladový krém) přímo určený pro líčení očí. Vždy je lepší pohrát si s více odstíny (či více barvami), přičemž platí, že do vnitřního koutku oka patří odstín nejsvětlejší, do vnějšího pak nejtmavší. Svůj look vždy zakončete řasenkou či řasenkou a oční linkou. Tím své oči ještě více zvýrazníte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat