Sprchování jako věda? Jak si ho co nejvíc užít

29.11.2017 | Krása a móda

Každý z nás zamíří alespoň jednou denně pod sprchu. Většinou se ale jen v rychlosti namydlíme, opláchneme a vyrážíme do práce, nebo se unavení zhroutíme do postele. Ale sprchování může být i úžasným relaxem!

Pro tělo i duši

Ačkoli většina lidí má relaxování spojené spíše s pobytem ve vaně, ani ti, kteří na ni v koupelně neměli místo, nemusejí zoufat. Je totiž prokázáno, že sprchujete-li se ráno, dokonale probudíte tělo a připravíte ho na všechny strasti dne. A když pod sprchu skočíte večer, bude se vám lépe usínat. Jen si dejte pozor, abyste si sprchu dopřáli přibližně 90 minut předtím, než půjdete do postele.

Aby byl účinek sprchy opravdu dokonalý, je nutné se vyvarovat několika základních chyb.

Pozor na teplotu


Sprchový gel, který pečuje o vaši pleť i životní prostředí? To je Feel Eco Limetka & Bambus.

Tak samozřejmě, zahřát se v teplé vodě může být vítaný způsob relaxu – zvlášť teď, když se venku poněkud ochladilo. Jenže co se týče teploty vody, všeho moc škodí… Kromě vysychání pokožky riskujete suchou a nepříjemně svědící kůži, nebo vzplanutí ekzému. Takže na příliš horkou sprchu pozor!

Antibakteriální mýdla?

V dnešní době má z bakterií panickou hrůzu kdekdo, takže antibakteriální mýdla s hrubými detergenty (čisticími látkami) jdou doslova na dračku. Používáte je také? Pak byste měli vědět, že tyhle produkty nadělají víc škody než užitku! Tvrdá mýdla mají tendenci trochu škrábat. Jenže právě tím z vaší pokožky odstraňují přírodní oleje, které potřebujete jako mazivo. Navíc není prokázáno, že by byla antibakteriální mýdla o tolik účinnější než klasická.

Pořádně (ne)vydrhnout

Pokud nepracujete na stavbě nebo netrávíte celý den pobytem v bahně, jediná místa, která potřebují zásah mýdla, jsou podpaží a svaly. Čistá voda totiž udělá vše potřebné! Dokonce i po náročném cvičení, kdy pot teče proudem. Nadměrným mydlením od hlavy až k patě, i když používáte jemnější mýdlo, přicházíte o příznivé bakterie, které přirozeně chrání pokožku.

Osvěžení z přírody

Pokud hledáte sprchový gel, který vaši pokožku nejen krásně provoní, ale také o ni šetrně pečuje, pak vyzkoušejte Feel Eco Limetka & Bambus, který chrání nejen kůži, ale i životní prostředí. Jak se tento gel osvědčil u našich testerek?

„Ta vůně je opravdu úžasná! U spousty sprchových gelů slibují dlouhotrvající svěžest, ale málokdy je to skutečně pravda... Po sprchování mám úplně pocit, že jsem jako znovuzrozená a plná energie a opravdu tu vůni na své pokožce cítím i delší dobu po sprše. Tuhle značku mohu doporučit, neskrývala nadšení Verdona.


Svěží vůně, hydratovaná a hedvábně hladká pokožka. To zajistí sprchový gel Feel Eco Limetka & Bambus.

„Miluji svěží vůni a tento gel voní naprosto úžasně. Je jemný a šetrný k pokožce, nevysušuje. Složení je v pořádku, nenašla jsem tam nic závadného. Stačí malé množství, což je velmi pozitivní. Dále mě zaujalo, že je vyrobený v ČR a je šetrný k přírodě. Za sebe mohu doporučit a ráda budu používat i nadále,“ přidala se testerka zita.

„Sprchový gel doporučuji za sebe i za manžela. Má příjemnou vůni po limetce a dobře pění. Pokožka byla hebká a vláčná. Při prvním použití mi přišlo že má chladivý účinek. Použil ho i manžel a byl také spokojený. Za mě ho mohou používat jak ženy, tak i muži. Opravdu naprostá spokojenost,“ ohodnotila RadKon.

„Sprchový gel s limetkou mě velmi příjemně překvapil intenzivní, ale milou vůní, vysokou pěnivostí při malém množství použitého gelu, ale co je pro mne a moji suchou pokožku hlavní e po umytí jsem jako jindy schválně nepoužila tělové mléko, bez kterého se jinak po sprchování neobejdu, abych zjistila, zda má výrobce pravdu o jemnosti až hedvábnosti kůže po použití. Musím říci, že ho mohu s klidným svědomím doporučit i ženám s tímto problémem a jistě budou spokojeny tak jako já. Pokožku jsem neměla suchou, našedlou a šupinatou, ale hladkou a příjemnou na dotek. Abych se více seznámila s touto pro mě novou značkou, objednala jsem si produkty na mytí nádobí a praní prádla. Doufám, že budu také tak spokojena s těmito přírodními výrobky,“ napsala testerka janinečka.

Hodnocení ostatních testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat