Chcete vypadat skvěle na fotkách? Stačí se správně nalíčit

Přemýšlela jste někdy nad tím, jak je možné, že celebrity vypadají většinou na fotkách naprosto dokonale, zatímco u vás je to tak padesát na padesát? Pak pro vás máme dobrou zprávu – jednak i známé krásky mají nepovedené fotografie, jen je nikdy neuvidíte, a jednak mají k ruce šikovné stylisty, kteří znají pár triků v líčení. Kterými se můžete inspirovat?

Kapka sem, kapka tam

Čeká vás událost, při které se budete fotit? Pak se nejprve zaměřte na své oči. Ještě než vůbec začnete s líčením, kápněte do každého například umělé slzy či podobné kapky do očí. Zbavíte se tak zarudnutí a prozáříte svůj pohled. Vždyť právě oči přitahují nejvíce pozornosti, a tak nesmějí vypadat unaveně!

Krásná = hydratovaná

Aby ovšem zářila i vaše pleť, je třeba ji adekvátně připravit. Proto ji v den focení dopřejte pořádnou hydratační vzpruhu. Máte-li čas, aplikujte na pokožku vyživující masku. Pokud takový luxus nemáte, pak alespoň sáhněte po hydratačním krému, štědře ho naneste a nechejte alespoň 15 minut působit (přebytky setřete papírovým kapesníčkem), než se začnete líčit.

Správný odstín, základ úspěchu

Make-up je skvělá věc, bez které si spousta žen nedokáže představit život. Ovšem všechny víme, jaká je práce, než najdeme takový, který by nejen vyhovoval typu naší pleti, ale také jejímu odstínu. A právě ten hraje při focení hlavní roli. Bude-li moc světlý pro váš typ pleti, budete vypadat jako upír po chřipce. A sáhnete-li po příliš tmavém, budete vypadat jako někdo, komu se hodně nepovedlo opalování. Vždy make-up vyzkoušejte v oblasti čelisti a na denním světle, abyste zjistila, zda se pro vás hodí!

Pozor na korektor

Když už jsme na začátku zmínili ony celebrity – určitě jste také zaznamenala, jak se čas od času někde objeví fotky z červeného koberce, kde je na daní hvězdě jasně vidět, že to přehnala s korektorem. Prozradí to jasně definované světlé „fleky“ pod očima apod. Ty sice nejsou na denním či klasickém osvětlení vidět, ovšem přidejte blesk fotoaparátů a není šance je zamaskovat. Ne že byste se měla korektoru zcela vyhnout, jen ho nenanášejte ve velké vrstvě.

Obočí se nepřeskakuje

Spousta žen zapomíná pracovat se svým obočím. I když je mají hezky tvarované, už je nevyplňují tužkou či stíny na obočí. A zrovna na fotkách je důležitější než kdy jindy. Nebojte se vyplnit mezery mezi jednotlivými „chloupky“ lehounce tmavším odstínem, než je barva vašeho obočí.

Oči jako magnet

Jak už jsme naznačili – o oči jde až na prvním místě. Nemusíte sahat po nějakých tmavých či bláznivých očních stínech. Mnohem lepší službu vám prokáží spíše přirozenější a světlejší odstíny (nejsvětlejší aplikujte do vnitřního koutku), které doplníte na horním víčku černou či tmavě hnědou linkou (držte se jen víčka horního – pokud oko „orámujete“ i zdola, opticky jej zmenšíte). Pak už jen řasenka a je to.

Kamarádka tvářenka

Nezapomínejte lehce zvýraznit také tváře! Aplikujte na ně krémovou či pudrovou tvářenku, kterou rozetřete tak, aby neměla jasně viditelné hrany (nepůsobí to právě přirozeně). Nejenže obličeji dodáte zdravou barvu, ale opticky jej také zúžíte.

Rty jako třešnička na dortu

Pokud používáte rtěnku, pamatujte, že na fotkách působí lépe spíše jasné, výrazné a světlejší barvy než velmi tmavé, kterou jsou zrovna teď in. Rudá a všechny možné její odstíny, růžová, dooranžova… Je to jen na vás (a stylu, který jste zvolila pro celkové líčení).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat