Vysoké podpatky přestaly být populární. Jejich prodeje klesají

I sama Victoria Beckham je v posledních měsících odkládá stále častěji. Tato propagátorka nejvyšších a nejtenčích podpatků ženské obuvi zřejmě následuje trend, který určují ženy toužící po větším pohodlí při chůzi. Celosvětové prodeje bot totiž dokazují, že ženy přestávají utrácet za ty s pekelně vysokými jehlami.

„Prodeje bot na vysokém podpatku se meziročně propadly o dvanáct procent,“ tvrdí společnost NPD.

Přitom nejde o to, že by se změnil trend u návrhářů. Protože na americkém trhu meziročně vzrostl podíl bot s vysokým podpatkem o osmadvacet procent ve srovnání s ostatními typy podpatků. Takže výrobci sice stále nabízejí lodičky na jehlách, ženy o ně ale nemají zájem.

Podle společnosti Edit ani nejde o cenu, protože ta se u obuvi za poslední dva roky snížila. Jde o jediné a to pohodlí. Nová generace se odmítá trápit kvůli dokonalému stylu a raději než lodičky nosí tenisky. Trh s tímto typem obuvi nebývale vzkvétá a meziročně vzrostl v rámci USA o sedmatřicet procent.

Když botky (ne)škodí

O tom, že vysoké podpatky našim nožkám nikterak zvlášť neprospívají, nejspíš není třeba nikoho dlouho přesvědčovat. Jak se vám vaše tělo ale odmění, pokud svým oblíbeným vysokým lodičkám řeknete sbohem a vyměníte je za pohodlnější obuv?

Spousta žen zvyklých nosit vysoké podpatky zažívá podobné potíže s koleny jako lidé, kteří neopatrně běhají. Zátěž je totiž pro kolena enormní, ale je zajímavé, že málokdo si jejich bolest spojuje právě s botami. Po zbavení se podpatků se však bolestivost zbavíte. A stejné je to i s páteří. Víte, proč vypadá naše pozadí, když nosíme vysoké podpatky, tak skvěle? Protože máme pánev v nepřirozeném úhlu. A to může způsobit nepříjemné bolesti zad.

A další dobrá zpráva. Bez podpatků se vám prodlouží nohy. A to nejen opticky, což je hlavním důvodem, proč saháme po vysokých podpatcích, ale skutečně. Zkrácené šlachy a svaly v důsledku nošení jehel se totiž zase vrátí do normálu a nožky se o nějaký ten milimetr natáhnou. Ovšem nejprve počítejte s drobnými obtížemi. Pokud totiž celé roky nesundáte z nohou vysoké podpatky, může být najednou radikální změna bolestivá. Společně se svaly se vám totiž zkrátily i šlachy, včetně Achillovy. A ta, když ji najednou začnete zase natahovat, může chvíli zlobit. Za pár dnů by ale měl být od bolesti pokoj.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat