Domácí pleťové masky s limetkou, které musíte vyzkoušet

Citrusový plod stromu Citrus limetta, řazený do kategorie kyseloplodých citrusů, podobně jako citron, obsahuje vitaminy B, C a minerální látky. Jak působí na pleť? Zkuste tyhle velmi účinné masky, které vás zbaví mastnoty i tmavších oblastí!

Limeta je hojně používaná do koktejlů a salátových zálivek. Výtažky a kousky limetky jsou používány v kosmetice pro údajné příznivé působení na pleť. Opravdu je tak mocná? Posoudit to můžete sami s pomocí domácích pleťových masek.

Svatá trojice: limetka, kurkuma a zelený čaj

Zelený čaj obsahuje antioxidanty a fytochemikálie, které pomáhají redukovat vrásky. Kurkuma se také může pochlubit antioxidanty, a navíc nabízí protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají předcházet vzniku vrásek nových. Výhody kurkumy a zeleného čaje spočívají v tom, že společně působí proti stárnutí.

V misce smíchejte polovinu polévkové lžíce limetkové šťávy, dvě lžíce zeleného čaje a špetku kurkumy. K aplikaci na obličej použijte čistou bavlněnou látku. Nechte působit asi tři minuty a naneste další vrstvu masky. Celý proces opakujte, dokud misku nebudete mít prázdnou. Takto nechte 10 minut působit, poté pleť opláchněte vodou a osušte ručníkem.

Záchrana pro mastnou pleť

Pro jednotlivce, kteří mají mastnou pleť, trpí akné, nebo jsou náchylní k vyrážkám, může tato maska ​​představovat záchranu. Co obsahuje? Vaječný bílek! Ten je domovinou pro speciální bílkoviny, které chrání pokožku před volnými radikály, jež mohou poškodit pokožku a způsobit nahromadění mazu. Vaječné bílky také pomáhají vyvážit pH, takže limetková šťáva proti akné působí mnohem silněji.

Před aplikací této masky je třeba vyčistit si obličej. V misce vyšlehejte jeden bílek, dokud nebudete mít pěnovou konzistenci, poté přidávejte limetkovou šťávu. Ti, kteří mají závažné akné, by měli použít jen polovinu lžičky limetkové šťávy, ostatní mohou do masky přidat celou plnou lžičku. Směs naneste na obličej a nechte 15 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.

Med, rajčata a limetková šťáva. Konec skvrnám!

Tato maska ​​pomáhá zesvětlit a vyhlazovat tón pleti. Všechny použité ingredience se navzájem doplňují, přičemž med pleť zvlhčuje, zároveň zabíjí bakterie a pomáhá vyrovnat změnu barvy pokožky (tmavé skvrny a pihy). Rajčata mohou snižovat riziko předčasného stárnutí při zesvětlení a odbarvení kůže.

Když připravujete tuto masku, nezapomeňte si obléknout starou košili, ať si nezničíte oblečení. V malé misce zkombinujte lžíci medu, lžičku rajčatového pyré nebo šťávy a poloviční lžičku limetkové šťávy. Pomocí čistých prstů směs naneste na obličej a nechte ji uschnout, což trvá asi 10 minut. Masku smyjte teplou vodou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat