Pokud chcete krásné nehty a vlasy, vyhněte se těmto chybám

22.11.2018 | Krása a móda

Snad neexistuje žena, která by nechtěla bujnou a lesklou kštici a krásně upravené nehty a ruce. I když se o to snaží sebevíc, mnohdy nevědomě dělají chyby, které jejich snahu zmaří. Čeho se vyvarovat, pokud chcete mít krásné vlasy i nehty?

Vlasy

Špatný výběr kosmetiky

Snad nejčastější chybou je používání nevhodné vlasové kosmetiky. Vyhnout byste se měly vše produktům, které obsahují sulfáty, silikony, pryskyřice, minerální oleje, či ovocné kyseliny. Všechny tyto látky ucpávají vlasové folikuly, vlasy ztenčují a vlasová pokožka se stává citlivější. Můžete následně trpět lupy nebo naopak mastnými vlasy, svěděním apod. Raději si připlaťte za kvalitní profesionální kosmetiku, kterou koupíte v kadeřnických potřebách nebo přímo v kadeřnictví.

Domácí barvení

Dnešní kvalitní barvy vlasům neškodí, spíše naopak. To ale neplatí v případě domácího barvení přípravky z drogerií za pár korun. Špatná technika v kombinaci se špatnou kosmetikou, může nadělat na vlasech skutečně paseku. Obzvlášť při domácím odbarvování riskujete spálení vlasů a podráždění pokožky hlavy.

Gumičky a hřebeny

častou chybou je také používání příliš těsných gumiček. Pokud nosíte vlasy v culíku celý den, budou v místech sepnutí polámané a v případě, že máte vlasy husté, riskujete i zapaření pokožky hlavy. Dbejte také na kvalitu hřebenů a techniku česání. Rozhodně nedoporučujeme kovové hřebeny, které jsou nešetrné jak k vlasům, tak k vaší kůži. Vlasy rozčesávejte vždy opatrně a pomalu, začínejte od konečků.

Fén, kulma, žehlička

Tady je to jasné. Vlasy nesnesou příliš velkou teplotu a pravidelné používání fénu, žehličky nebo kulmy je může nevratně poškodit. Nikdy nezapínejte spotřebič na nejvyšší teplotu a snažte se je používat co nejméně.

Nehty

Okusování, ořezávání a trhání

Koušete si nehty, odstraňujete si pomocí seřezávače nehtovou kůžičku, nebo si dokonce děláte po stranách prstu záděry? Patříte mezi ty, které si dobrovolně ničí nehty a následně svýma rukama dělají samy sobě ostudu. Nemluvě o zavlečení infekcí do rány nebo střevních červů, jejichž zárodky se nacházejí pod nehty, do vašeho těla. Fuj!

Úklid bez rukavic

Nepoužíváním ochranných rukavic si zaděláváte na nepěkný vzhled vašich rukou. Rozmočením kůže a nehtů ve vodě se saponátem jim rozhodně službu neuděláte. Nehty i ruce budou vysušené, nehty se budou lámat a třepit. Vždy si při úklidu berte rukavice a ruce pak ošetřete ochranným krémem.

Gel, akryl, aceton

Chodíte pravidelně na gelovou či akrylovou manikúru? To je to nejhorší, co pro své nehty můžete udělat. Oslabujete je natolik, že i po odstranění gelu či akrylu bude trvat několik měsíců, než budou pevné, jako dřív. Nehty se ničí a oslabují i používáním levných laků nebo odlakovačů s obsahem acetonu a jiných rozpouštědel.

Používáte je jako nástroj

Škrábete s nimi nečistoty ze stolu, rozevíráte kroužky od klíčů apod.? Chyba! Nehty tím ničíte a riskujete jejich polámání. Bohužel, v tomto ohledu mají nehty tak trochu paměť. Pokud se na jednom místě zlomí, zůstane oslaben po dlouhou dobu a s největší pravděpodobností se na stejném místě bude lámat zas a zas.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat