Správná péče o vlasy: Nezapomínejte ani na očistu hřebenů

Vlasy jsou ozdobou každé ženy, a tak se nejedna z nás snaží o svou hřívu pečovat nejrůznějšími dostupnými preparáty, ať už přes vlasové zábaly, masky či speciální oleje. Co je to však platné, když často selhává i základní údržba vlasů? Na tyhle věci si dejte pozor!

Krása vlasů začíná u jejich péče. Jakých chyb se vyvarovat již při umývání? Při každé proceduře jemně promasírujte vlasovou pokožku, podpoříte tím krevní oběh i růst kštice. Mimochodem, dobrý šampon se pozná podle množství pěny Čím méně pění, tím je lepší a ke hřívě šetrnější. A i u dalších prostředků je třeba opatrnosti. Používejte kondicionér nejlépe stejné značky jako je šampon. Volte druhy s extrakty z rostlin obohacené o vitaminy. Co se týče oplachování vlasů, je ideální vlažná voda, v závěru pak studená. (Horká voda vlasy poškozuje a ničí.)

Schnutí vlasů? Prameny musí být jako v bavlnce!

K mokrým vlasům se chovejte s velkou opatrností, jemně je ručníkem, nikdy netřete hlavu příliš rychle. Co nejčastěji nechte prameny přirozeně uschnout, bez použití fénu. K prvnímu rozčesávání vyberte široký hřeben s většími zuby, nejlépe dřevěný.

Péče navíc. Využijte bylinky i éčko!

Během dne vlasy jednou či dvakrát vykartáčujte od krku směrem k čelu. Provádějte tento trik v předklonu, zlepšíte tím cirkulaci krve. Jako vynikající kondicionér vyzkoušejte olej z hroznových jader. Po umytí vetřete několik kapek do vlasové pokožky. Pokud jsou vaše vlasy bez lesku, zaměřte se na vitamin E, a to nejen vnitřně. Propíchněte dvě kapsle tohoto zázraku a vmasírujte ho do kořínků. A jak se to má s bylinkami?

Tolik oblíbený čaj z kopřiv dodá vlasům potřebnou výživu, a navíc je vhodný při léčbě lupů. Heřmánek zase přidá lesk díky obsahu přírodních polymerů. Potřebujete spíš podpořit růst a pevnost? Pravidelně zastřihávejte konečky. V této souvislosti se běžně doporučuje interval osmi týdnů.

V neposlední řadě nezapomínejte ani na údržbu hřebenů a kartáčů. Odstraňujte pomocí pinzety zachycené vlasy a jednou za čas dopřejte svým pomocníkům lázeň v mýdlové vodě. Když je kartáč silně znečištěný, přidejte do očistné koupele jedlou sodu.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat