Péče o pleť: V čem nejčastěji hřešíme?

Za spoustu problémů, kterými trpí naše pleť, si můžeme sami. Ani o tom nemusíme vědět, jsme dokonce přesvědčení, že děláme, co je v našich silách, ale často děláme při péči o pokožku řadu chyb. Které jsou ty nejčastější?

Ponechme stranou základní chybu, která spočívá v tom, že jdeme spát, aniž bychom pleť pečlivě zbavili nečistot nebo make-upu – každý ví, že se něco takového nedělá, a není třeba to opakovat. Ovšem to není jediný prohřešek, kterého se na naší pokožce dopouštíme…

Večer podle pravidel. A co ráno?

Jste pečliví a pravidelně svou pleť zbavíte večer nečistot.  Výborně. Ale co ráno? Jestli pak celý postup opakujete? Nemyslete si, že když jste strávili celou noc jen v posteli a pouze spánkem, nemohou být na vaší pokožce žádné nečistoty. Právě naopak! Přes noc se vaše pleť obnovuje a zbavuje některých – pro ni nežádoucích – látek. A ty je třeba z obličeje smýt. Takže zopakujte čištění z předchozího večera, respektive použijte čisticí pleťovou vodu nebo emulzi.

Není mýdlo jako mýdlo

Pokud používáte i k omytí obličeje klasické mýdlo nebo sprchový gel (i když většina odborníků něco takového nedoporučuje, protože mýdla mohou vést k nadměrnému vysoušení pleti), vyplatí se vám investovat do mýdla či gelu s co nejmenším množství chemikálií (včetně parfémů) – právě ty totiž mohou pleť nejvíce poškodit. Pamatujte, že pokožka obličeje je mnohem citlivější než pokožka zbytku těla, kde vám klasická mýdla žádné problémy nezpůsobují.

Čištění ano, ale s mírou

Všude slyšíte a čtete, jak důležité je pleť pravidelně a pečlivě čistit. Jenže pokud to přeženete, docílíte opaku zdravé a krásné pleti. Nebezpečné je především příliš časté používání hrubých peelingů či agresivních prostředků (k tomu mají tendenci často lidé s mastnou či smíšenou pletí, přitom právě u tohoto typu pokožky je nutné být velmi opatrný), jež pleť vysušují, či dokonce mechanicky poškozují.

Na typu záleží

Pro správnou péči o pleť je velmi důležité znát její typ. Máte pokožku mastnou, nebo suchou? Citlivou, nebo normální? Problematickou, nebo jak z obálky časopisu? Tohle všechno (mimo jiné) je třeba vzít v úvahu, když si vybíráte kosmetické přípravky k péči o pleť. Pokud totiž budete svůj typ pleti ignorovat, můžete si zadělat na problémy, přinejmenším zdůrazníte všechny nedostatky, jež se na vaší pokožce vyskytují. Naopak s odpovídající kosmetikou je můžete vyřešit.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat