Tamanu olej skoncuje s nevzhledným akné

Charakterizuje ho velmi intenzivní vůně a schopnosti, které napomáhají při léčbě akné, blednutí strií či tvorbě nových tkání. Nepoživatelný tamanový olej sice u nás není tak známý jako v jiných zemích, ale všude jinde vědí, jak blahodárně působí na pokožku. Řekněte, po čem toužíte, on vám to splní!

Tamanový olej se lisuje z ořechů tropických stromů. Bývá zelenožlutý, kdysi plnil funkci paliva, ovšem dnes je mnohými lidovými léčiteli velmi doporučován v boji proti kožním problémům a proti některým formám revmatismu. Co všechno umí a proč si ho zamilujete i vy?

Vyplňuje vrásky

Po nanesení na obličej i jiné části těla tamanový olej podpoří hojení ran, pružnost a pevnost pokožky, vyplní vrásky a zpomalí vznik těch dalších. To mají na svědomí mastné kyseliny, jež blahodárně působí i na strie, problém, se kterým se potýkají nejen nastávající maminky.

Pomáhá bojovat proti akné

Tamanový olej má protizánětlivé a antibiotické vlastnosti, a proto se uplatňuje při léčbě akné. Pleť chrání a regeneruje, krotí plísně, navíc je pokožkou dobře absorbován a nezanechává mastný film, třeba jako olej olivový.  

Zesvětluje tmavé skvrny

Jednou z nejčastějších příčin hyperpigmentace je zánět kůže a tmavé skvrny, k jejichž vzniku dochází v důsledku nadměrného vystavení UV paprskům. Tamanový olej díky protizánětlivým schopnostem hyperpigmentaci zmírňuje, což je další z dobrých zpráv.

Ulevuje od dermatózy

Ekzémy i dermatóza, což je obecné označení pro kožní onemocnění, které nemá zánětlivý charakter. I tady tamanový olej pomůže. Stejně jako u psoriázy, tedy lupénky. Zmíněný zázrak totiž obsahuje nesteroidní protizánětlivé činidlo zvané klophyllolid, které vykazuje hojivé účinky. Ale to pořád není málo.

Hydratuje suchou pokožku a vlasy

Udává se, že tamanový olej proniká všemi třemi vrstvami pokožky, takže ji maximálně hydratuje, udržuje hebkou a zdravou a zároveň mírní svědění, podporuje další hojení a také zklidňuje všemožné vyrážky. Jeho složení dokonce regeneruje pokožku hlavy, zesiluje vlasové kořínky, zabraňuje vypadávání kštice, a jelikož podporuje prokrvení, tak přispívá i k rychlejšímu růstu pramenů. Stačí pár kapek nanést na pleť, ke kořínkům vlasů nebo do koupele. 100 mililitrů přitom obvykle stojí okolo 280 korun.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat