Aplikace hydratačního krému ve správnou chvíli udělá s pletí zázraky

Ráno vstanete, opláchnete obličej vlažnou vodou a namažete ji vyživujícím krémem. To samé uděláte i večer po odlíčení. Je to tak správně, nebo z účinků hydratačních kosmetických produktů netěžíte na maximum?

Můžete si všimnout, že se po aplikaci zvlhčujících krémů nebo sprejů se pokožka osvěží, je vypnutá a hebká. Závlaha jí totiž nesmírně svědčí, vždyť voda je nezbytná pro fungování našich systémů, včetně největšího orgánu lidského těla – pokožky. Zvlhčující látky v hydratačních krémech vytahují vodu z dermis (vrstvy kůže pod pokožkou) a stimulují vylučování odumřelých buněk tím, že rozkládají bílkoviny, které je drží pohromadě. Jejich aplikace ve správných chvílích dělá zázraky. Tušíte, jak je to s načasováním?

Ráno a večer

Snídaně je nejdůležitější částí dne. Stejně jako dobře poskládaná večeře. A podobně to platí i v případě pleťové výživy. Po probuzení potřebuje tu správnou krmnou dávku utěsňující vlhkost. Obecně je skvělé začít a ukončit svůj den něčím, co hydratuje.  Obličej opláchněte od potu a naneste krém. Vyčkejte několik minut, než se vstřebá. Teprve poté se naličte. Večer udělejte to samé. Pokud provádíte peeling, který nejdřív odstraní make-up, nečistoty a přebytečný maz, krém naneste až po něm, tedy ve chvíli, když se pleť zbaví odumřelých kožních buněk.

Před použitím samoopalovacího krému

Tónovací a samoopalovací mléka jsou v kurzu po celý rok, neboť dodávají pleti zdravý nádech bez zásahů škodlivého UV záření. Rozhodujete-li se, jaký krém v danou chvíli použít, platí pravidlo, že nejdřív by pokožka měla „nasát“ hydratační krém a teprve pak ten samoopalovací.

Po holení

Nejen pokožka na obličeji vyžaduje optimální závlahu, i tělo hydrataci potřebuje. Dobrou zprávou je, že holení žiletkou, voskování nebo používání depilačních krémů v jistém slova smyslu jsou formou exfoliace, neboť při těchto procesech taktéž dochází k odstranění odumřelých buněk v horní vrstvě pokožky. Uvedené metody však zbavují přírodních olejů, takže přispívají k vysušování pleti. Je tedy nanejvýš důležité do pokožky, a to co nejdříve po holení nebo voskování, znovu zavést vlhkost.

V průběhu celého dne

Přetopené místnosti, suchý vzduch a přechody z tepla do zimy a obráceně pleti škodí. Proto si do zaměstnání obstarejte vodní mlhy ve spreji a kdykoli si vzpomenete, dopřejte pokožce sprchu hydratace. V případě, že je v budově opravdu velké horko, sprej nechte v lednici. Vychlazený vás zároveň ve vteřině osvěží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat