Jaké pánské džíny vybrat v závislosti na postavě?

18.03.2021 | Krása a móda

Džíny jsou v současné době jedním z nejpopulárnějších typů kalhot u mužů. Jsou-li správně vybrány, mohou skrýt některé nedostatky postavy a odhalit její vlastnosti. Jak si vybrat pánské džíny v závislosti na postavě?

Na co se zaměřit při výběru?

Každý muž ve svém šatníku alespoň jeden pár těchto kalhot. Pro některé muže je však problém výběr správné velikosti a střihu. Základní chybou při nakupování je nesprávná volba velikosti a délky nohavice, která je ve skutečnosti často příliš dlouhá nebo naopak příliš krátká. Mnoho mužů, hlavně kvůli pohodlí, volí v pase příliš široké kalhoty. Pozdější zatažení za opasek způsobí nahromadění nadměrného množství materiálu, který při tvorbě záhybů vypadá špatně. Zde je třeba především pamatovat na to, že modely s přídavkem elastanu, se při nošení roztahují, takže stačí zvolit kalhoty, které se snadno zapnou v pase s rezervou maximálně 1 cm.

Jaké džíny vybrat?

Vzhledem k bohatství stylů a barev dostupných na dnešním trhu je však lepší sázet na více než jeden pár. Díky tomu budeme mít jistotu, že budou ladit s obuví a jinými oděvy. Po určení a výběru ideální velikosti pro vás je čas zvolit správný střih.

Jaký vybrat střih kalhot podle postavy?

Vybrat si správné pánské džíny není nijak složité. Při hledání správného modelu pro vás byste měli věnovat pozornost nejen velikosti uvedené na štítku výrobce, ale také jeho střihu. Skinny fit modely jsou kalhoty s nejužšími nohavicemi, které jsou nejvíce přizpůsobené tělu a jsou dnes dostupné na trhu. Kalhoty těsně přiléhají k nohám po celé jejich délce, od stehna po lýtka a kotníky.

Skinny fit pro štíhlé muže

Mužům se štíhlou postavou je doporučován model skinny fit. Nejsou vhodné pro příliš vysoké muže, protože příliš úzké mužské nohy mohou v takovém střihu vypadat velmi nepříznivě, dokonce komicky. Muži s pevnými svaly na nohou a poměrně širokými stehny, v nich také nemusejí vypadat velmi dobře. Tento model si v současné době nejčastěji vybírají mladí lidé.

Slim fit pro klasickou postavu

Pro muže se silnější či klasickou postavou se hodí džíny se střihem slim fit. Mají přizpůsobený střih, nejsou příliš úzké. V současné době je to jeden z nejběžnějších typů v obchodech. Materiál stále mírně obepíná stehna, rovná noha se zužuje směrem dolů, ale kolem kolen a lýtek je více místa, takže je tento střih vhodný pro vytvoření elegantního neformálního oblečení do práce i pro volný ležérní outfit.

Regular pro silnější a vysoké muže

Regular je nejklasičtější typ kalhot s rovnou nohavicí a pravidelným standardním střihem. Obzvláště silnější pánové s většími rozměry budou vypadat velmi dobře. V závislosti na konkrétním modelu nemusí tento střih vyhovovat mužům s malou postavou, může být viditelný zejména v oblasti štíhlých lýtek, kde v tomto případě může přebytečný materiál vytvářet nevzhledné záhyby. Regular střih najdete také u svetru, košile nebo kožené bundy na modivo.cz. Tyto kalhoty udržují rovnováhu mezi boky, rameny, trupem a vytváří klasickou siluetu.

Straight střih pro každého muže

Rovná nohavice není zúžená směrem dolů, jako u skinny nebo slim fit modelů a zůstává po celé délce stejně široká. Pánové milují tento model hlavně díky své univerzálnosti a snadnému použití, protože jednoduchý střih nijak neomezuje pohyb. Na rozdíl od běžného modelu, který se vyznačuje standardním pasem končícím ve výšce pasu, si zde můžete vybrat z modelů s různými výškami pasu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat