Tajemství krásných vlasů: Naučte se je správně vyfoukat!

Většina žen, ať jsou jejich vlasy dlouhé či krátké, blond, tmavé či rezavé, má jedno stejné přání - touží po větším objemu a nádherném lesku. Co si však počít, když objem nevydrží déle než hodinu a už při fénování si vlasy dělají, co chtějí a neposlouchají? Ať děláte, co děláte, není to ono, po chvíli máte chuť všeho nechat a na hlavu nasadit čepici. Ale nevzdávejte to! Prozradíme vám několik triků, pomocí kterých získají vaše vlasy vytoužený objem i lesk.

Co vlasům dopřát a jak je správně foukat

Základem účesu, který skvěle drží, je správný střih. Požádejte svého kadeřníka, aby vaše vlasy „nenápadně“ postupně sestříhal, tím silnější vlasy získají strukturu, a jemné vlasy budou načechranější. Vyfoukaný účes pak nabude na objemu a získá bohatší a zdravější vzhled.

Důležité je správné mytí a vhodné pečující a stylingové přípravky. Při mytí vlasy dokonale opláchněte, skutečně nešetřete vodou, abyste si byli jistí, že jste vymyli všechny použité přípravky. Sally Brooks, mezinárodně uznávaná vlasová stylistka značky NIVEA, zdůrazňuje: „Správná péče se vám určitě vyplatí čím jsou vlasy hladší a lépe ošetřené, tím snáze se upravují – a to platí pro všechny typy vlasů.“

Někdy bývá problémem používání regeneračních masek a kúr společně se stylingovými přípravky. Nemůžete je zkombinovat a čekat, že si vyfoukaný účes dlouhodobě udrží svůj tvar. Pro vlasy je to příliš veliká zátěž, po takovém ošetření obvykle ztěžknou a rychleji zplihnou. Pokud se chystáte vlasy vyfoukat, nepoužívejte masky a kúry, ty si nechte na dny, kdy vlasy fénem jen rychle prosušíte, nebo je necháte přirozeně uschnout. Místo nich použijte přípravky s lehkým složením.

Máte-li jemné vlasy, stylingové přípravky používejte s uvážením a vybírejte si ty, které jsou určené pro váš typ vlasů. Sally Brooks doporučuje: „Některé výrobky pro zvětšení objemu obsahují příliš alkoholu, který způsobuje, že vlasy jsou mdlé a bez života. Navíc častou chybou bývá, že čím větší objem chcete, tím více přípravku použijete. Větší množství stylingového výrobku vám však nezaručí větší objem účesu. Při použití pěnového tužidla si nejdříve do dlaně nastříkejte pěnu o velikosti meruňky a do vlasů ji vetřete prsty. Nanášejte tužidlo nejdříve ke kořínkům a pak vlasy hřebenem pročešte. Dosáhnete tak rovnoměrné aplikace po celé délce vlasů, které pak snáze upravíte do požadovaného tvaru.“

Jak docílit maximálního objemu? Kadeřnice Martina Švelblová prozrazuje: „Tajemství objemu spočívá při fénování v tom, kam nasměrujete vlasy od kořínků. Objem vytvářejte vždy v opačném směru, než si vlasy přirozeně lehají – zkrátka vlasy foukejte proti směru růstu. Naneste trochu pěnového tužidla ke kořínkům a při fénování vlasy začínejte vysoušet od kořínků, kde se drží nejvíce vody. Máte-li jemné vlasy, fénujte je v předklonu a zároveň vlasy protřepávejte, hezky se tak zvětší objem. A počítejte s tím, že teprve až v poslední třetině svého schnutí jsou vlasy připravené na úpravu a půjdou nejlépe tvarovat.“

Na závěr fénování, když jsou vlasy zcela suché, nezapomeňte na velmi jednoduchý trik zchlaďte je u kořínků proudem studeného vzduchu. Účes tak získá dokonalou formu.

Pokud se objem vlasů do druhého dne vytratí, zkuste „povadlý“ účes oživit dodáním vlhkosti. Před ranní sprchou natočte vlasy na několik Velcro natáček. Během sprchování natočené vlasy zvlhnou, pak je prosušte fénem a nakonec profoukněte proudem studeného vzduchu. Vlasy ale příliš nepročesávejte, tak by mohly objem opět ztratit.

Když už účes nedrží a nejste spokojená, vlasy rovnou stočte do drdolu nebo uzlu.
Bud vypadat dobře a jen vy budete vědět, že vlasy už opravdu potřebují umýt. Sepnete-li vlasy do culíku hned po umytí, budou se méně mastit, neboť vás nebude tolik lákat si s nimi hrát. Ostatně nízké uzly nebo postranní copy jsou stále módní. Tak proč ne?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat