Podzim v plném proudu: Pomozte pleti navyknout na chlad

Ačkoli k nám letos bylo podzimní počasí zatím poměrně milosrdné, zdá se, že příjemné, téměř letní teploty už jsou minulostí. Společně s počasím se tak mění i nároky na péči o pleť.

Co naše pokožka na podzim potřebuje?

1. Krémový odličovač

Pokud jste přes léto zvolila gelový odličovač, který se vlastně používá k omytí obličeje namísto mýdla, zkuste se nyní na podzim vrátit ke klasickému odličovacímu mléku. Ačkoli je gel, který používáte, extra šetrný, přesto může pleť lehce vysušovat (podobně působí i některé odličovací vody).

V chladném počasí pokožka ztrácí vlhkost i sama o sobě, proto se vyplatí investovat do hutnějšího, krémového mléka. Samozřejmě při výběru zohledněte typ své pleti.

2. Hydrataci

Už jsme to naznačili v prvním bodě – v chladných teplotách (a navíc při výkyvech počasí tolik typických právě pro podzimní období) ztrácí naše pleť přirozenou vlhkost velmi snadno. A proto ji musíme pravidelně hydratovat. Vybavte se proto vhodnými produkty a poctivě je používejte!

3. Peeling

Jednou až dvakrát týdně (záleží na typu pleti a výrobcích, jež používáte) dopřejte pleti pořádné „očištění“, během něhož ji zbavíte odumřelých buněk, vyčistíte póry a omladíte. Poté pokožku ošetřete výživným sérem.

4. Hýčkání

Svěřte jednou za čas svou pokožku profesionálům. Nejenže vám pomohou vyřešit běžné potíže pleti, ale odborně ji ošetří a poradí s další péčí. Navíc taková příjemná masáž obličeje je něco, co si jednou za čas zaslouží každá z nás!

5. UV ochranu

Že jste s odchodem léta uklidila do skříně i krémy s ochranou proti škodlivým slunečním paprskům? Pak je pěkně zase vyndejte. Nemyslete si, že když je oblačno, UV záření k nám neproniká! Nepodceňujte ochranu své pleti – nejde jen o to, že slunce urychluje její stárnutí, především je nutné chránit se proti rakovině kůže.
 






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat