Jak si vybrat pohodlnou a módní dámskou obuv?

26.04.2021 | Krása a móda

A jde to vůbec? Je častým předsudkem, že čím je bota módnější a modernější, tím hůře na noze sedí. Máme pro vás pár tipů, jak si vybrat moderní kousky, které můžete mít na noze celý den, a ještě si chůzi v nich užít.

Bot není nikdy dost. Jenom je málo botníků. Ať už to pravda je, či není, zůstává neoddiskutovatelným faktem, že máme více bot, než opravdu potřebujeme. A většinu z nich ani nenosíme. Jak ale správně vybrat boty, které jsou módní a pohodlné, a nebude na ně jen v botníku padat prach?

Kéž by se daly boty rozdělit jen na zimní a letní! Máme ještě společenské a sportovní. Jarní a podzimní. Na podpatku nebo bez. Nazouvací nebo na zip či zavazovací. Tolik variant, barev a možností, že občas bloudíme mezi regály v prodejně, a i když je tam vystaveno několik stovek bot, odcházíme s prázdnou, protože prostě „nic nemají“.

Pojďme se podívat na to, jak vlastně správně boty vybrat, aby se staly součástí vašeho šatníku, byly módní a pohodlné a byla radost je nosit.

K jaké příležitosti je potřebujete?

Jinak se vybírají boty na běhání, jinak na túru po lese, jinak do kanceláře či na ples. Určit si správný důvod, k čemu by měly boty sloužit, je alfou a omegou vašeho výběru. Potřebujete boty, které zahřejí i v sychravém dni? Pak vaší volbou budou nejspíš kozačky či holínky. Chcete naopak kvalitní boty na celodenní nošení? Nejspíš nesáhnete po jehlových podpatcích.

Nepodléhejte impulzivním nákupům

Šly jste koupit boty na běhání, a odcházíte s úchvatnými červenými lodičkami na jehlovém podpatku? Sice je nepotřebujete, ale prostě jste je tam nemohly nechat. Možná vám je tahle situace víc než známá. Na ochranu před impulzivním nákupem existuje jednoduché pravidlo: vyspěte se na to. Ne nadarmo se říká, že ráno je moudřejší večera. Díky časovému odstupu dáte prostor svému kritičtějšímu a skeptičtějšímu já, aby se také projevilo.

Kdy jít boty koupit?

To, že se nám velikost nohy mění v průběhu dne, je známý fakt. Odpoledne máme nohu obvykle o něco oteklejší a boty, které vám ráno byly perfektně, vás odpoledne mohou začít tlačit. Nepříjemné je to zejména u letní obuvi. A strávit letní sezónu v nepohodlných botách, s náplastmi na patách nebo nártech, není příliš velká zábava. Proto až budete příště stát před regálem s nápisem pantofle dámské, mrkněte nejprve na hodinky.

Není velikost jako velikost

Nejsme všichni stejní a jako člověk od člověka, liší se i naše levá a pravá strana těla. I každou nohu můžete mít trochu jinou. Rozdíl je sice v milimetrech, ale i tak se může stát, že bota, která je dokonalá pro pravou nohu, vám odírá na levé noze patu. Zkoušejte proto vždycky obě boty, zapněte je a chvíli se v nich proházejte. Aby se vaše nohy cítily jako v pokojíčku, musí vám sedět obě boty.

Peníze, nebo kvalita?

Dáte přednost kvalitním, ale dražším botám, nebo levnějším kouskům? Obojí má své pro a proti. Za dražší boty sice utratíte více peněz, ale mají lepší zpracování, jsou z kvalitnějších materiálů a měly by tím pádem i déle vydržet. Levnější boty jsou prostě jen levnější. Co se materiálu týče, práce, i výdrže. Když už ale investujete do dražších bot, zjistěte si také, jaké jsou podmínky jejich vrácení, pokud vám boty nesednou. Pokud zvažujete koupi bot přes internet, podívejte se na možnosti reklamace. Máte na to 14 dní, nebo měsíc? Je zaslání bot k reklamaci zdarma? Vrátí vám peníze, nebo jen umožní vybrat si jiný pár bot?

Móda nevylučuje pohodlnost bot. Nebojte se moderních kousků a užijte si nakupování. Vždycky si k botám přece můžete koupit i další botník.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat