Peeling ze sladkého mandlového oleje probouzí pleť

Zima byla drsná, pokožku vysušila a unavila, ale teď je tu jaro. Pleť probuďte s pomocí sladkého mandlového oleje, a to ideálně ještě dřív, než sluneční paprsky získají na síle!

Olej ze sladkých mandlí je pro pleť skvělý, protože hydratuje, chrání a vyživuje. Navíc je bohatý na mastné kyseliny, které mu propůjčují změkčující vlastnosti, a to bez silného pocitu mastnoty. Výživa pleti mastnými kyselinami také pomáhá pokožce vypadat hladší a mladší. A pak je tu taky báječné „éčko“.

Proč zrovna peeling z mandlí?

Vitamin E je důležitý antioxidant rozpustný v tucích, který se v dermatologii používá již více než 50 let. Chrání pokožku před různými škodlivými vlivy slunečního záření tím, že působí jako lapač volných radikálů (1). Není žádným tajemstvím, že ochrana pokožky pomáhá předcházet předčasným známkám stárnutí, jako jsou jemné linky, vrásky a stařecké skvrny. Sladký mandlový olej (za studena lisovaný) se tak řadí na seznam nezbytných kosmetických pomocníků, ovšem pozor, před jeho aplikací je třeba provést test snášenlivosti!

Kapka na zápěstí – aby bylo jasno

I když si nemyslíte, že máte alergii na ořechy, vyberte místo, kde budete sladký mandlový olej testovat. Vnitřní loket je nejpraktičtější volbou, protože se jedná o citlivost oblast, ale také se dá snadno a rychle opláchnout v případě nějaké dráždivé reakce. Pomocí vatového tamponu naneste jednu až dvě kapky mandlového oleje do avizovaných míst a přiložte obvaz. Loket nechte v klidu po několik hodin. Pokud se začne něco dít, okamžitě mandlový olej smyjte mýdlem a vodou. V opačném případě můžete přejít k výrobě vlastního mandlového peelingu.

Recept na hladkou a svěží pokožku

Budete potřebovat 80 gramů epsomské soli nebo krupicového cukru (bílý, nebo třtinový), 40 gramů mandlového oleje a 6 gramů oblíbených sušených bylinek dle vlastního výběru (volitelná položka). Mandlový olej nalijte do mixéru, přidejte olej, krátce rozmixujte a v závěru dolaďte bylinkami, kupříkladu levandulí. Peeling přendejte do obalu a uzavřete.

Peeling je vhodný pro použití na obličej i tělo a jeho aplikace je bleskurychlá. Pokožku navlhčete, naberte si trochu peelingu a krouživými pohyby ho vetřete do pokožky. Následuje oplach teplou vodou. Báječné je, že na pleť není třeba nanášet nic jiného, mandlový olej ji dokonale zvláční, zjemní a rozjasní. Tak hurá do toho!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416, www.artnaturals.com






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat