Au, řízla jsem se při holení

Holení nohou není nejoblíbenější činností většiny žen. Ale je činností prakticky nezbytnou, zvláště začíná-li období letních sukní a spol. A i když v tom většina z nás za těch několik let získala poměrně slušnou praxi, stejně nám občas „ujede ruka“ a nepěkný krvavý šrám je na světě.

Ne že bychom se nějak vážněji pořezaly, když už si způsobíme nějaké to říznutí, obvykle se tak děje ve chvíli, kdy nutně potřebujeme vyrazit z domu. Navíc je zákonem schválnosti, že v takovém případě lije z miniaturní ranky tolik krve, jako bychom si nohu přinejmenším uřízly…

Existuje spousta více či méně zaručených rad jak krvácení zastavit, ale které opravdu fungují?

Rada č. 1: Oční kapky

Účinné látky obsažené v očních kapkách pomáhají ke stažení cév, takže pokud je kápnete i na ranku po holení, mělo by krvácení zmizet mnohem rychleji.

Rada č. 2: Vilínová pleťová voda

Pleťová voda s obsahem extraktu z vilínu virginského je skvělou první pomocí pro zástavu menšího krvácení.

Rada č. 3: Čajový sáček

Zakryjte na chvíli ranku chladným, vlhkým sáčkem s čajem. Třísloviny, jež čaj obsahuje, si s krvácením umějí účinně poradit.

Rada č. 4: Kostka ledu

Chlad obecně vede ke stahování cév, a tak funguje i na malá krvácející poranění. Mimochodem, pokud po holení potřete nohy ledem, budou méně podrážděné a hladší na dotek.

Rada č. 5: Kajenský pepř

Ač se to zdá neuvěřitelné, podporuje tohle koření přirozeně hojení, a tak by mělo pomoci i s krvácející rankou po holení. Nicméně zatímco u všech čtyř výše popsaných rad jsme se v redakci shodly, že bychom je vyzkoušely, k téhle by nás nikdo nepřinutil. Ale třeba opravdu funguje!

A ještě jedna (opravdu ověřená) metoda na závěr

Naši dědečkové a tatínkové používali (a někteří dost možná ještě používají) na zástavu krvácení po holení kamenec. Dá se klidně použít i na nohy. Jen si dejte pozor – v místě jeho použití pokožka silně vysychá, proto ji nikdy nezapomeňte ošetřit hydratačním krémem.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat