Domácí vlasová maska ​​pro poškozené vlasy

Kdo potřebuje masku na vlasy? No, je skvělá pro všechny, ale rozhodně může nabídnout zdraví vlasů každému, kdo tráví hodně času na slunci, v bazénu nebo vlasy chemicky barví.

Možná si říkáte, že stejně dobře může fungovat i váš kondicionér, ale protože kondicionér je na vlasech jen krátce, nemůže se dostat ke kutikule, kde by se mohly projevit výhody. A pokud máte obavy z roztřepených konečků, i to může změnit vlasová maska. 

Co je to vlasová maska?

Nejprve si ujasněme, že to není něco, co nosíte na hlavě. Ale je to něco, co si nanesete na vlasy, a může vám to pomoci získat kadeře, po kterých jste toužili. Vlasová maska ​​je směsí ingrediencí šetrných k vlasům, které nanesete na vlasy a necháte před umytím chvíli působit, to vše ve snaze zlepšit zdraví vašich vlasů.

Aplikace vlasové masky je snadný a jednoduchý způsob, jak zlepšit lesk a poddajnost a zároveň poskytnout výživu kutikule – a lze ji provést přímo doma.

Jak si vyrobit masku na vlasy

Na výrobu domácí masky na vlasy budete potřebovat: 2 lžíce kokosového oleje (pro kudrnaté vlasy: 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce kokosového oleje), ½ zralého avokáda, 1 vejce, 1 lžíce surového medu, 5 kapek rozmarýnového esenciálního oleje, 5 kapek levandulového esenciálního oleje.

K výrobě této masky na vlasy je nejjednodušší použít mixér, i když můžete použít i misku a šlehat. Začneme tím, že do mixéru vložíme kokosový olej a avokádo. Pro kudrnaté vlasy můžete zkusit olivový olej podle výše uvedeného seznamu složek.

Pokud masku šleháte, budete muset kokosový olej nejprve změkčit mírným zahřátím. Kokosový olej se dlouho prohlašoval za krále mezi oleji téměř ve všem, od bělení zubů až po odstranění škrábanců, ale je také dokonalou přísadou do vlasové masky. Kokosový olej funguje, protože má vysoký obsah mastných kyselin, které poskytují tolik potřebnou výživu a hydrataci pro pokožku hlavy a vlasy. 

Pro kudrnaté hlavy je olej změkčovadlo, které dokáže proniknout do vlasů. Olivový olej je skvělý pro kudrnaté vlasy, protože je přirozeně lehký, což mu umožňuje poskytovat hydrataci, aniž by zatěžovalo kadeře.

Avokádo se již dlouho používá ke zlepšení stavu vlasů hydratací — a proto tato vlasová maska ​​funguje dobře na suché vlasy. Avokádo je známé jako jedna z nejvíce výživných potravin na planetě a může prospívat zdraví vlasů. Obsahuje značné množství vitamínů B a E, které mohou pomoci chránit a posilovat vlasy hluboko až na buněčnou úroveň.

Nyní, když jste smíchali oleje a avokádo, přidejte vejce a med. Vejce pravděpodobně nejsou žádným překvapením, protože se používají k podpoře zdravých vlasů již od 40. let minulého století, ale kvůli čemu vlastně? Jsou plná lecitinu a bílkovin, dvou atributů, které mohou pomoci posílit a zvlhčit vaše vlasy. A protože vaječné žloutky skvěle spojují všechny ingredience, pomáhá zajistit rovnoměrně nanesenou masku. Bonusem je obsah síry, která může pomoci snížit tvorbu lupů. A samozřejmě, med může přidat k emulgační vlastnosti, kterou vejce poskytují, ale jde mnohem dál. 

Surový med je zvlhčovadlo přitahující vlhkost ze vzduchu. Je antibakteriální, obsahuje spoustu antioxidantů, což vede ke zdravé pokožce hlavy a vlasům a zároveň utěsňuje vlhkost a dodává lesk.    

Nyní, když jste smíchali všechny ingredience, přidejte ty poslední: rozmarýnový a levandulový esenciální olej. Rozmarýnový olej může pomoci při růstu vlasů díky tomu, jak podporuje dělení buněk a zároveň rozšiřuje krevní cévy. Tato akce stimuluje vlasové folikuly, které podporují růst nových vlasů. Kromě toho studie prokázaly zvýšení hojení pokožky hlavy v důsledku mikrocirkulace.

Levandulový esenciální olej je skvělý na vlasy a stejně jako rozmarýn může dokonce pomoci s růstem vlasů.

Jakmile spojíte všechny přísady do mixéru, znovu je rozmixujte a ujistěte se, že jsou dobře propojené. 

Při aplikaci masky nejdříve navlhčete vlasy a poté rovnoměrně naneste na celé vlasy, zejména na konečky.

Jakmile jej nanesete, zakryjte vlasy sprchovou čepicí nebo ručníkem, aby se vám nedostalo na oblečení. Pokud máte dlouhé vlasy, nejprve je sepněte a poté zakryjte. Nechte masku působit 45 minut až hodinu. Masku smyjte přírodním šamponem a kondicionérem. Pro dosažení nejlepších výsledků zkuste tuto masku aplikovat jednou týdně.

Zdroj: názory autora, www.healthline.com/health/avocado-hair-mask






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat