Mějte čisté a suché nohy i v zimě

Mnohým lidem přinášejí chladné měsíce řadu problémů, včetně popraskaných pat a plísňových infekcí, to vše v důsledku dlouhodobého nošení ponožek a neprodyšné obuvi. Co s tím? Smíchejte olivový olej s mořskou solí a větrejte boty!

Zatímco lidé obvykle spojují zdravotní problémy související se zimním obdobím s plícemi a respiračním systémem, mnohým leden, únor i březen přinášejí řadu jiných problémů, kupříkladu popraskané paty a plísňové infekce. Jak boj proti těmto potížím vyhrát?

Pravidelně hydratujte

Denně nanášejte na nohy hustý, výživný hydratační krém, zvláště po sprchování nebo koupání. To pomůže uzamknout vlhkost a zabránit vysoušení.

Vybírejte přírodní vlákna

Preferujte ponožky vyrobené z přírodních vláken, jako je bavlna nebo vlna, které umožňují nohám dýchat a zabraňují hromadění vlhkosti. Ponožky měňte každý den, hlavně pokud jsou vlhké nebo propocené.

Každý týden provádějte peeling

Jednou nebo dvakrát týdně provádějte peeling nohou pomocí pemzy či domácí směsi. Smíchejte jednu deci olivového oleje s cca 2–3 lžícemi hrubé mořské soli. Vzniklou kaši rovnoměrně naneste na chodidla i na nárty a začněte masírovat. Následně nohy opláchněte teplou vodou a namažte je výživným krémem. Jedině tak odstraníte odumřelé kožní buňky a podpoříte hladší pokožku. Nemáte-li na obrušování čas, vsaďte na exfoliační ponožky – k dostání v drogeriích. Účinně stimulují regeneraci kůže nohou.

Chraňte své nohy

Jednou za čas podstupte scanner chodidel pro vyšetření a zobrazení stavu pohybového aparátu, abyste mohli posoudit rozdíly mezi levou a pravou nohou, pokud jde o výšku a hloubku klenby. Získaná data jsou nápomocná při výběru vhodného páru bot, jež vyhoví vašim konkrétním potřebám.

Větrejte boty

Občasné přeháňky a vlhké podmínky během zimy mohou způsobit atletickou nohu, plísňovou infekci, které se daří ve vlhkém prostředí. Chcete-li se tomu vyvarovat, po každém nošení nechte boty úplně vyvětrat. A než si je znovu obujete, nasypejte si na nohy a vnitřek bot protiplísňový prášek, jež absorbuje vlhkost a bojuje proti růstu plísní.

Dbejte na hygienu

Nohy si denně myjte. Používejte jemné mýdlo a vodu a vždy vyčistěte prostor mezi prsty. Zároveň dolní končetiny důkladně osušte, protože pokud se zapaří, protože riziko plísňových infekcí vzroste.

Zdroje: www.voguescandinavia.com/articles/how-to-heal-dry-cracked-winter-feet, www.allcarefootdoc.com/blog/dont-neglect-your-feet-during-the-winter-follow-these-tips-to-keep-your-feet-healthy






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat