Červené oblečení jako záruka většího respektu a úcty

Chystáte se někam na cesty? Pak si na sebe určitě vezměte něco červeného, protože každý, koho potkáte, s vámi bude jednat s mnohem větším respektem. A připravte se i na větší zájem mužů a povzbuzující bdělost, která vás vymaní z únavové krize!

Co si myslíte o červeném oblečení? Přijde vám zatraceně sexy, nebo naopak příliš vyzývavé? Buď jak buď, pravdou je, že má hodně zajímavé účinky.

Záruka respektu a prominentní péče

Lidé, kteří cestují v rudé barvě, si užívají mnohem lepších služeb a docela jiného zacházení, píše se na jistém zahraničním blogu (1). Údajně je to tím, že zaměstnanci aerolinek, nádraží i taxislužeb vnímají červené pasažéry jako důležitější a váženější, proto jim poskytují prvotřídní péči. Tedy alespoň podle názoru spisovatelky Stephanie Lee, která na zmíněný blog prezentující cestovatelské rady pravidelně přispívá. Chcete-li se tedy na svých výletech, dovolených a služebních cestách cítit jako VIP, zvažte garderobu v uvedeném odstínu, neboť vám zajistí vyšší status a mnohem lepší zážitky z putování, domnívá se jmenovaná spisovatelka. Možná tomu úplně nevěříte, ale její tvrzení má vážně něco do sebe, a to i z vědecké perspektivy. Týká se to také běžného života, nejen výprav za hranice všedních dnů!

Místo povzbuzujícího kafe svetr?

Třeba výzkum (2) newyorské vysoké školy The University of Rochester, zveřejněný v odborném magazínu Journal of Personality and Social Psychology, prokázal, že červená na ženách značně zvyšuje mužský zájem. Podle jiné studie (3), publikované zase v časopise Journal of Evolutionary Psychology, lidé v tomto oblečení budí dominantnější a silnější dojem. Nelze nezmínit ani třetí průzkum (4), z něhož pro změnu vyplývá, že rudá barva zvyšuje bdělost a přímý vliv má i na reakční dobu člověka. Není čas vyrazit na nákupy? Jak se zdá, takový rubínový svetr, tričko nebo košile se vždycky může hodit – na cestování, flirtování i seznamování.

Zdroje: (1) www.airplanetips.com/why-wear-red-at-airport/#:~:text=Airline%20Staff%20Treat,of%20color, (2) www2.psych.ubc.ca/~schaller/Psyc591Readings/ElliotNiesta2008.pdf, (3) www.akjournals.com/view/journals/1126/5/1/article-p161.xml, (4) www.sciencedaily.com/releases/2011/06/110602122349.htm






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat