Jak sestavit minimalistický šatník?

12.02.2024 | Krása a móda

Minimalismus v šatníku není jen módním výstřelkem, ale způsobem, jak učinit život jednodušším, udržitelnějším a estetičtějším. Jak ale sestavit šatník, který bude minimalistický, a přesto plný různorodý? Zde je váš průvodce.

Jaké jsou základní principy minimalistického šatníku?

  • Vyberte neutrální barvy: Začněte výběrem neutrálních barev. Černá, bílá, šedá a tóny hnědé jsou ideální. Tyto barvy se snadno kombinují a vytvoří pevný základ vašeho šatníku.
  • Kvalita před kvantitou: Investujte do kvalitních kousků, které vydrží roky. Kvalitní materiály a zpracování znamenají, že vaše oblečení neztratí svůj tvar ani barvu a vydrží vám déle. Nakupujte značkové oblečení u ověřených prodejců, například zde.
  • Vsaďte na univerzální kousky: Zaměřte se na oblečení, které můžete kombinovat a nosit při různých příležitostech. Jednoduché střihy a klasické kousky jako košile, chino kalhoty a jednoduché svetry jsou vždy ve hře.

Jak postupovat při sestavování minimalistického šatníku?

Projděte svůj stávající šatník a vyřaďte vše, co nenosíte. Klíčem je udržovat pouze to, co skutečně nosíte a milujete. Vyřazené oblečení můžete darovat na charitu nebo prodat. Při nákupu nových kousků si vždy položte otázku: “Kolik kombinací můžu s tímto kouskem vytvořit?”. Pokud napočítáte minimálně tři, kompletní outfity ze svého stávajícího šatníku, je to to pravé.

I minimalistický šatník může reflektovat změny ročních období, ale vždy si udržujte přehledné množství oblečení, aby byl váš šatník udržitelný a funkční.

Základní kousky oblečení, které by vám v šatníku neměly chybět

Základem minimalistického šatníku je výběr několika základních univerzálních kousků, které můžete kombinovat v různorodých variacích. Sepsali jsme pro vás seznam, dle kterého se můžete řídit při nákupech:

1. Dobře padnoucí džíny a kalhoty neutrální barvy, které lze snadno kombinovat pro různé příležitosti.

2. Kvalitní bílé a černé košile a trička, které slouží jako základ pro mnoho outfitů.

3. Jednoduchý svetr nebo kardigan, který je ideální pro vrstvení oblečení.

4. Kvalitní bunda nebo kabát v neutrální barvě, která se hodí ke všemu.

5. Pár dobře padnoucích bot, jako jsou tenisky a elegantní boty, které dokončí váš minimalistický šatník.

Minimalistický šatník je o svobodě a jednoduchosti. Je to cesta, jak se zbavit nepotřebného a zaměřit se na to, co skutečně potřebujete a co vám dělá radost. S těmito tipy můžete sestavit šatník, který bude nejen praktický a elegantní, ale také odrazem vašeho osobního stylu a životní filozofie.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat