Mobilní telefony výrazně poškozují pleť

Není pochyb o tom, že závislost na mobilních telefonech existuje. Skoro každý „moderní“ člověk nekonečně dlouhé hodiny projíždí příspěvky na sociálních sítích a kontroluje, kde se co šustne. Tím ovšem výčet negativních účinků mobilů nekončí. S pokožkou hrají hru na kočku a na myš!

Smutná pravda. Mobilní telefony se staly natolik rozšířenými, že je většina populace má doslova přilepené k tělu. Jistě, díky nim jsme ve spojení se světem, ale je třeba uvědomit i jejich záludné působení. Největší orgán – pokožka – je vyloženě nesnáší. Pokud na sobě vypozorujete nějaký z těchto problémů, trávíte na svém mobilu až příliš mnoho času.

Akné

Mobilní telefony jsou velmi špinavé. Dokonce na sobě mají víc bakterií než veřejná toaleta. Po celý den se na nich hromadí make-up, obličejové oleje a toxiny z okolního prostředí. Při každém telefonním hovoru se tyto breberky znovu a znovu setkávají s kůží, což vede k ucpávání pórů a vzniku pupínků. Z tohoto důvodu minimalizuje kontakt mezi pokožkou a svým telefonem, zapínejte nastavení Bluetooth a používejte sluchátka. Pakliže vám vadí, aspoň u sebe noste hygienické ubrousky s alkoholem, které pomáhají vyčistit zařízení od oleje, make-upu a bakterií.

Kontaktní dermatitida

Pouzdra na mobilní telefony se většinou skládají z niklu a chrómu, byť jsou sebekrásnější a stylová. Bohužel, právě nikl je dobře zdokumentovaným přispěvatelem kožních alergií. Jestli si všimnete svědivé vyrážky, která se plazí po stranách obličeje, pro jistotu kontaktujte svého dermatologa.

Ztuhlý a „krepatý“ krk

Neustálý pohled dolů zvyšuje tlak na krk, jež bolestivě tuhne. Navíc se podílí na záhybech kůže a ztrátě pružnosti pleti. Výsledek? Vrásky. Takhle daleko to zajít nenechte. Praktikujte dobré držení těla, nedívejte se dolů, ale spíš dopředu. Může vám také pomoci včasné přijetí rutinní péče podporující obnovu buněk (kupříkladu krémy a séra s retinolem).

Předčasné stárnutí

Existují některá data (1), která naznačují, že světlo pocházející z mobilního telefonu může mít negativní dopad na stárnutí kůže, neboť vede k poškození kolagenu, základního prvku pojivových a podpůrných tkání. Mezi potraviny, jež napomáhají jeho produkci, patří olivy, sója, červené ovoce, různá semínka, fazole, zelí nebo avokádo. Tak dobrou chuť.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6280109/, www.allure.com/story/phone-ruining-skin






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat