Krásné díky chemii? Denně na sebe naplácáme až 500 chemikálií!

Průměrně žena, která se každý den decentně nalíčí a používá běžnou kosmetiku, naplácá na své tělo až pět set různých chemikálií. A pokud si rty natře jen dvakrát denně rtěnkou, svému tělu dodá dvacet procent denní dávky přijatelného množství hliníku, kadmia a manganu.

Britská společnost Bionsen a vědci z University of California v Berkeley varují před používáním příliš velkého množství kosmetiky a líčidel, které obsahují chemické sloučeniny škodící zdraví. Rtěnky kupříkladu obsahují devět různých kovů, z nichž mnohé mají toxické účinky. Třeba pravidelné používání tohoto líčidla vede k předávkování chromem, který vyvolává rakovinu žaludku.

Doktorka Katharine Hammond z Berkeley varuje, že pravidelné dlouhodobé používání líčidel s těmito těžkými kovy může mít negativní vliv na zdraví a vyvolat vážná onemocnění.

Škodlivé jsou také konzervační látky používané v kosmetice zvané parabeny. Ty nalezneme od pasty přes sprchový gel až po šampon, v těle se chovají jako estrogeny, u žen mohou vyvolat rakovinu prsu a u obou pohlaví problémy s plodností.

Mikročástice zlata se podle vědců ze Stony Brook University v New Yorku kumulují v kmenových a tukových buňkách, způsobují stárnutí, vrásky, zpomalují hojení a mohou vyvolat diabetes druhého typu.

„Spousta moderní a nové kosmetiky a přípravků pro krásu obsahuje více chemikálií, aby vyvolaly větší efekt, to ale znamená, že se ženy předávkují nebezpečnými sloučeninami
,“ tvrdí mluvčí společnosti Bionsen.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat