Hit jménem CC krémy: V čem jsou lepší než oblíbená „bíbíčka“?

„Bíbíčka“ už nejspíš znáte. Jemně zbarvené BB krémy, slibující hydrataci i sjednocení pleti v jednom teď ale mají drsnou konkurenci - verzi CC. Že nevíte, co si pod těmito písmenky představit? Pojďte se seznámit.

BB krém už nejspíš vyzkoušela většina z vás, tyhle multifunkční přípravky, slibující hydrataci pleti, rozjasnění, ochranu proti UV a jemné krytí, se k nám dostaly před pár lety a stále se těší velké oblibě. Na paty jim ale stále více šlapou CC krémy, které mají být ještě „namáklejší“.

Účinná „céčka“

Nejprve si ale shrňme, co to vůbec CC je. Pod dvěma písmenky se skrývá pojem Colour Control nebo Colour Correction. Zatímco BB poskytují jen lehké krytí, CC krémy mají větší korekční schopnost a perfektně tak sjednotí pleť. Spousta z nich také obsahuje anti age složky, takže dokážou bojovat i s prvními vráskami. Důležitý je také UV faktor, který by měly oba krémy mít – jeho přítomnost si raději ověřte na krabičce.

Takže BB nebo CC?

A srovnání? BB krémy bychom doporučili dámám s téměř bezproblémovou pletí, které nepotřebují velké krytí, na zakamuflování drobných nedostatků a boj proti vráskám je zase vhodnější CC. Oba krémy by vám měly nahradit jak hydratační krém, tak i lehký make-up. Ideální jsou hlavně pro dny, kdy chcete s líčením šetřit, stejné krytí jako kvalitní make-up přeci jen neposkytují. Představit si je můžete obdobně jako tónovací krém, jen s vyšší hydratací a ochranou.

Díky obsahu ochranného faktoru a zabarvujících složek jsou krémy vhodné výhradně na den, na noc je v žádném případě nepoužívejte a nezapomeňte je stejně jako make-up pořádně odlíčit.

A perlička na závěr? Pomalu se na nás chystají i DD krémy s podnázvem Dynamic – Do All. S prvním DD přišla před pár měsíci značka Julep. Ale opravdu zvládne „do all“ všechno? Nechme se překvapit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat