Bez mýdla a horké vody. I na správném sprchování záleží

Myslíte si, že sprchování není žádná věda? Máte možná pravdu, ale pár základních pravidel pro něj přeci jen platí.

Způsob, jakým se sprchujeme, dokáže ovlivnit zdraví a kvalitu naší pokožky. Jak jí při sprchování neublížit?

Zapomeňte na mýdlo

Pokud jste neskládali uhlí nebo nestrávili den v extrémně prašném prostředí, běžnou špínu a pot nemusíte drhnout mýdlem. Namísto toho sáhněte po sprchovém gelu/krému, který mýdlo neobsahuje. Proč? Mýdlo pokožku výrazně vysušuje a především u citlivějších lidí může dojít k nepříjemnému podráždění, či dokonce praskání pokožky.

A nepřehánějte to ani s horkou vodou

Jistě, není nic příjemnějšího, než si po celodenním shonu dopřát pořádně horkou sprchu nebo koupel. Jenže horká voda naši pokožku také vysušuje (kromě toho nebývá moc zdravá ani pro náš krevní oběh). Takže napříště zvolte raději teplou, nikoli horkou sprchu.

Žínky, lufy a spol. potřebují péči

Nejrůznější žínky, houby nebo lufy jsou skvělými pomocníky při sprchování, ale zrovna tak jako vy je milují mikroby nebo plísně, kterým vlhké prostředí dělá náramně dobře. A tak se nerušeně množí... Základem je žínku/lufu/houbu pokaždé pořádně vyprat v teplé vodě a poté nechat důkladně vyschnout. Žínky perte nejméně každý týden (ideální je samozřejmě brát si čistou každý den), houbu a lufu nejpozději po měsíci vyhoďte.

Žiletku nepoužívejte na začátku sprchování

Pokud si potřebujete oholit nohy apod., rozhodně vyčkejte až na samotný konec sprchování. Proč? Teplá voda chloupky zjemní, a tak se jich snáze zbavíte, aniž byste podráždila pokožku. Mimochodem, i holítka byste měla pravidelně dezinfikovat a měnit, ideální je skladovat je na suchém místě.

Nebuďte ve sprše dlouho

Jak dlouho bychom měli ve sprše setrvat? Rozhodně ne déle než 10 minut (to v případě, že sprcha zahrnuje i holení, jinak okolo 5 minut). Jak už jsme říkali, sprchování pokožku zatěžuje, a tak bychom ji neměli vystavovat teplé vodě déle, než je nezbytně nutné.

Po sprše pokožku ošetřete krémem/tělovým mlékem

Řada žen se tomuto kroku vyhýbá, protože jej považuje za ztrátu času. Ale to je chyba. Vaše pleť ocení, pokud ji po osušení (pozor, abyste pokožku ručníkem příliš nedřela) ještě ošetříte hydratačním přípravkem. Zvolte takový, který nejlépe vyhovuje typu vaší kůže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat