O šest let mladší za měsíc: Hitem je sliz z hlemýžďů!

Pokud člověk touží po výrazném omlazení pleti a nechce být zrovna Čachtickou paní či trpět v křesle plastického chirurga, může vyzkoušet sliz plžů. Jejich výměšek má skutečně téměř zázračné účinky na pokožku a podle klinických testů omladí pleť za čtyři týdny až o šest let. Naštěstí dnes už existují kosmetické přípravky s plžím slizem, které stačí na pokožku snadno natřít, takže se po obličeji nemusejí promenádovat přímo hlemýždi, plzáci či slimáci.

Na plží sliz prý nedá dopustit herečka Katie Holmes či zpěvačka Ashley Roberts.

O účincích plžího slizu však Evropa ví díky chilským farmářům, kteří produkují hlemýždě pro francouzskou kuchyni. Všimli si, že při práci s těmito živočichy mají ruce velmi jemné, rychle se hojí rány a mizí jizvy, vrásky a jiná poškození v kůži.

V Chile se léčivý kosmetický přípravek Elicina obsahující hlemýždí sliz používá už patnáct let. Hojí akné, jizvičky a vyhlazuje vrásky.

Přitom sliz plžů různých druhů není v medicínském a kosmetickém využití žádnou převratnou novinkou. Naopak, užíval ho už samotný Hippokrates a po něm mnoho antických léčitelů. Hippokrates přitom doporučoval šnečí sliz na zanícenou kůži.

Většina dnešních produktů využívá sliz druhu Helix aspersa (hlemýžď kropenatý) – farmaceutická varianta Müller.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat