Nákupní chyby, které byste už ve 30 neměla dělat!

Nakupování. Pro většinu žen nejen nutnost, ale i radost a mnohdy i koníček. Jenže i nakupovací strategie je nutné se naučit, je dobré se orientovat mezi obchody, nabídkami, slevami… A třicítka je věkem, kdy bychom měly mít všechna nepsaná pravidla nakupování v malíčku.

Takže které chyby bychom už neměly při nakupování po třicítce dělat?

1. Půjčovat si peníze jen proto, že něco chceme

Základní – a logické – pravidlo zní: Jen proto, že něco chceme (= nepotřebujeme to nutně k přežití), ale nemáme na to dostatek finančních prostředků, neznamená, že si vezmeme půjčku, abychom si to mohly koupit. Pokud na něco nemáme, nekupujeme to. Tečka.

2. Vyrážet na nákupy bez plánu

Jen proto, že obchodníci vyhlásí zlevnění, neznamená to, že vyrazíme do obchodního centra s tím, že „si něco koupíme, když už jsou ty slevy“. To je často docela velký průšvih pro naši peněženku. Vždycky je lepší vědět, co chceme (a co tedy většinou i potřebujeme), a soustředit se jen na to.

3. Nakupovat v emocionálním vypětí

Něco se vám povede – zamíříte do obchoďáku. Máte průšvih v práci – vykoupíte butik. Pohádáte se s partnerem – vyrazíte na nákupy. Mít nákupy jako automatickou reakci na jakékoli citové vypětí je poměrně nedospělé. Po třicítce už byste měla vědět, jak se s emocemi vyrovnat i bez vyluxování rodinných financí…

4. Ignorovat klasiku a zaměřovat se jen na sezónní slevy

Váš šatník nepotřebuje jen sezónní kousky, ale i ty klasické, které můžete nosit bez ohledu na roční období či příležitost. Dobré kalhoty, kvalitní džíny, malé černé, elegantní či ležérní sáčko, košile atd., zkrátka věci, které jsou nadčasové a dobře se kombinují. Nepotřebujete 15. svetr ze zimního výprodeje, který půl roku nevytáhnete, vystačíte s mnohem menším množstvím. Soustřeďte se i na mimosezónní slevy, ve kterých ony klasické kousky do šatníku najdete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat