Ženich v den D: Pečují o pleť stejně úzkostně jako nevěsty!

Dávno pryč jsou doby, kdy se ženich ráno ve svatební den osprchoval, oblékl a vyrazil za nevěstou. Muži dnes pečují o svou vizáž v tento výjimečný den stejně úzkostně jako nevěsty. A tak krom výběru dokonalého outfitu navštíví před svatbou kadeřnictví, manikúru a kosmetiku. Zapovězena nejsou ani líčidla, která zakryjí nedokonalosti.

Dermatologové a odborníci pracující v kosmetické péči pleť tvrdí, že už dnes ženichové tvoří skoro stejně početnou klientelu jako nevěsty. Na svatebních fotografiích není nejdůležitější nevěsta jako princezna, ale také ženich jako její vzhledem dopovídající princ.

Specialistka doktorka Sirisha Singhová z Indie doporučuje začít pečovat o pleť pravidelně alespoň měsíc před svatbou. Každý den je potřeba pleť vyčistit, tonizovat a zvlhčit. Snoubenci by se také měli měsíc před svatbou vyhýbat slunění a chránit pleť přípravky s UV filtrem. Akné a jiné pleťové neduhy je potřeba začít řešit s předstihem větším než měsíc. Neblahý vliv na pleť má přitom především stres. Je dobré se také dostatečně pohybovat, sportovat, cvičit jógu, zdravě jíst, vyhýbat se nezdravým potravinám a pokrmům a hodně spát – minimálně osm hodin denně. Nejen lidé chystající se na svatbu by se měli vyhýbat alkoholu, kouření a drogám. Denně by měl dospělý člověk vypít aspoň deset sklenic vody, neboť pleť se nejlépe hydratuje zevnitř.

„Den před svatbou je dobré si dopřát péči o celé tělo, masáž, zábaly, pleťovou masku a podobně. Ráno ve svatební den je vhodné pleť ošetřit, vyživit a ani muži se nemusejí obávat velmi lehkého make-upu,“ tvrdí doktorka Singhová.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat