Bojíte se prvních šedin?

Příčinou předčasného šedivění vlasů může být také nedostatečná výživa. Ačkoli lidé v Evropě dnes většinou trpí obezitou, jsou zároveň podvyživení. Přecpávají se totiž energeticky bohatými jídly, která jsou ale chudá na důležité vitaminy, minerály a další mikroživiny. Vlasy jsou pak nejen nekvalitní, ale také mohou předčasně šedivět. Příčinou toho je nedostatek mědi, na kterou jsou bohaté právě vlašské ořechy.

Měď je ve vyšší koncentraci pro tělo toxická. Malé množství tohoto kovu však organismus potřebuje. Lidské tělo kupříkladu k syntéze černého barviva melaninu. Pokud je mědi nedostatek, ubývá melaninu a vlasy šedivějí.

„Vlasy vyžadují pravidelný přísun bílkovin, glukózy, vitaminů a minerálů, aby byly zdravé a rostly. Je to obvykle první místo, které trpí při nedostatku,“ tvrdí docent Jan Wadstein, expert na trichologii z Lundské univerzity.

Ideální pro zdraví vlasů je pravidelná konzumace vlašských ořechů. Ty jsou bohatým zdrojem vitaminu H (biotinu), vitaminu E a omega-3 mastných kyselin. Obsahují také měď. Tento minerál hraje důležitou roli při produkci melaninu, barviva, které dává vlasům barvu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat