Nejlepší esenciální oleje pro pleť: Které jí neublíží?

Oleje jsou v kosmetice velkým hitem, ale zatímco některé ženy na ně nedají dopustit, jiné jsou k jejich používání skeptičtější. Především ty s pletí, jež má tendence se mastit. Copak to jde dohromady, olej a mastná pleť? Jde!

Které esenciální oleje jsou pro mastnou pokožku, i tu se sklonem k akné, nejvhodnější? Určitě si vyberete!

1. Tea tree oil

Má protizánětlivé a uklidňující účinky, které jsou pro mastnou pleť s akné jako stvořené. Nanášejte ho lokálně, tedy pouze na postižená a zanícená místa. Olej si s pupínky poradí, aniž by je nadměrně vysušoval, a zmírní podrážděnou pokožku.

2. Olivový olej

Ano, ani ten se nemusíte bát použít. Nejlépe vám poslouží kvalitní extra panenský olivový olej, který obsahuje největší množství fytofenolů. Právě ty pomáhají zmírňovat projevy akné a brání případnému zjizvení pokožky.

3. Levandulový olej

Levandule je pro boj s akné hotový poklad. Je antiseptická, působí protizánětlivě, urychluje hojení a zmírňuje případné projevy akné. Jen dávejte pozor, extrémně citlivá pleť na levandulový olej může reagovat podrážděně, v takovém případě ho nepoužívejte neředěný.

4. Rozmarýnový olej

Hodí se především pro mastnou pleť, kterou akné zas až tak netrápí. Pokožku dokáže vyživovat a projasnit, zajistí jí hebkost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat