Sezona opalování je tu. Těmto chybám se raději vyhněte

Blíží se léto, a tak není od věci připomenout si, že je třeba vybavit se přípravkem, který nás ochrání před nebezpečnými slunečními paprsky. A především je nutné vyhnout se při jeho používání zásadních chyb, které mohou ovlivnit jeho účinnost.

A na co si hlavně dát pozor?

Aplikujete ho málo

Ne že byste se museli v krému/mléku/oleji s ochranným UV faktorem utopit, ale nešetřete s ním. Pokud jej totiž nanesete příliš málo, neposkytne vám přípravek takovou ochranu, jakou by mohl.

Aplikujete ho jen jednou

Nemyslete, že jedna vrstva krému vydrží celý den. Znovu aplikovat byste ho měli pokaždé, když vylezete z vody, když se pořádně zpotíte, případně když od poslední aplikace uplynuly více než 3 hodiny.

Neroztíráte spreje

Pokud si kupujete opalovací krém ve spreji, rozhodně nestačí, jestliže ho na sebe jen nastříkáte, ale nevetřete do pokožky. Proč? Spreje totiž nikdy 100% nepokryjí celou plochu kůže, a tak jim musíte pomoci „postaru“, rukama.

Vůbec ho nepoužíváte

Nemá cenu tento bod příliš komentovat – nepoužíváním přípravků s ochranným faktorem zvyšuje nejen rychlost stárnutí pokožky, ale především riziko rakoviny kůže.

Neaplikujete ho pod oblečení

Malý příklad z praxe. Obyčejné bavlněné bílé tričko odpovídá přibližně ochrannému faktoru 3. A to je hodně málo. Pokud navíc triko namočíte, SPF ještě klesne. Prakticky neexistuje oblečení, které by vás před škodlivými paprsky ochránilo.

Vynecháváte některé partie

Uši, oční víčka, nárty, pěšinka ve vlasech, rty… Nezapomínáte na ně? Protože právě tyhle části těla patří k nejopomínanějším.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat