Dieta podle Salmy Hayek: Džusové půsty

Herečka Salma Hayek (45) jídlem ráda hřeší a odmítá se příliš trápit dietami. Aby si uchovala perfektní postavu, drží pravidelně půsty.

V tom období pije jen džus podle vlastní receptury. Odšťavní si kilogramy mrkví, jablek, červené řepy a citronů a popíjí tento nápoj celý den.

„Mrkve a jablka vám dají obrovskou zásobu vitaminu A a jiných antioxidantů. Moje dcera Valentina má čtyři roky a miluje ten džus taky!“ pochvalovala si Salma v interview pro Us Weekly.

Mexická kráska ale přiznává, že jinak se moc zdravě nestravuje. Zvláště ve stresujícím období života.

„Když jsem ve stresu, tak jím hodně, abych se uklidnila, ale nemám ráda diety a nejsem v nich dobrá. Po džusové očistě mám vždy motivaci jíst zdravě a ne podle emocí. Čištění je jako meditace. Donutí mě to zastavit se, zaměřit se na jídlo a přemýšlet o tom, co do svého těla strkám. V tu chvíli se zavazuji vlastnímu zdraví a mačkám tlačítko restart,“ dodala Salma.

A co na to odborník?

Dieta Salmy Hayek spočívá v pití džusů z čerstvého ovoce a zeleniny po dobu 35 dní. Tato metoda téměř jistě způsobí redukci hmotnosti, jelikož je v těchto dnech omezený energetický příjem jídelníčku. Otázkou však zůstává, jestli jsou shozené kilogramy způsobené úbytkem vody, svalů nebo opravdu úbytkem zásob podkožního tuku. To už člověk těžko pozná," vysvětluje nám výživová poradkyně Iva Veselá. 

Tuto dietu považuji za příznivou vzhledem k výrazným čisticím a detoxikačním účinkům. Tělo je totiž zásobeno velkým příjmem antioxidantů, dalších vitaminů, minerálů a vlákniny a tyto látky blahodárně působí na náš organismus. Navíc se tímto způsobem můžeme dobře odkyselit," dodává Iva Veselá s tím, že překyselení organismu totiž bývá častou příčinou např. únavy, podrážděnosti, zažívacích potíží, imunitních onemocnění, ale také neschopnosti redukce hmotnosti..

TIP výživového poradce: Tyto očistné kúry doporučuji doplnit zelenými potravinami, jako je mladá pšenice, chlorella, spirulina, aloe vera apod. Detoxikační účinky šťáv tak budou výrazně zvýšené.

Výživová poradkyně Ing. Iva Veselá

Iva vede Výživovou poradnu Food-Life v Praze, působí jako výživový poradce pro Kliniku a institut estetické medicíny Asklepion nebo kosmetický salon Face Factory, osobní poradce známých osobností a v rámci svého času jako osobní trenér fitness.

„U našich klientů dbáme nejen na redukci hmotnosti, ale také zejména na zdravotní stav. Jídelníčky a potřebná doporučení jsou vždy sestavovány každému klientovi na míru, vždy dle jeho individuálních potřeb a požadavků," vysvětluje Iva Veselá.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat