Princ Charles je prý citově a emočně zanedbávané dítě

29.09.2020 | Osobnosti

Britská spisovatelka Ingrid Seward se zaměřuje ve svých knihách na život britské královské rodiny. Vydala několik publikací o královně Alžbětě II. a jejím příbuzenstvu. Její díla jsou však rodinou neautorizovaná. Protože Seward řeší především soukromí a zákulisí královny, které má být veřejnosti skryto. Ve své nové publikaci Prince Philip Revealed (Odhalení prince Philipa) líčí hlavu Spojeného království jako matku velmi chladnou. „Jediné, co se od ní princ Charles naučil, bylo potřesení rukou,“ tvrdí Seward s tím, že Charles byl jako dítě citově zanedbávaný, matka natož otec se s ním nikdy nemazlili a nedostal od nich nikdy ani rodičovskou pusu.

Seward se při svém tvrzení opírá o rozhovory se zesnulou princeznou Dianou, bývalou manželkou prince Charlese. Měla to být ona, kdo o královně prohlásil, že v citové výchově svého syna pokročila nejdále k potřesení rukou.

Princ Philip svůj chladný přístup k synovi nikdy neskrýval. Sám měl dětství a dospívání velmi drsné a jeho matka byla citově extrémně chladná. Na Charlesovi se tak podepsali oba rodiče. Philip dokonce odmítl být u synova porodu. A tak 14. listopad roku 1948 strávil při hře squashe s kamarády.

„Když pak svého syna uviděl poprvé, prohlásil chladně, že vypadá jako švestkový nákyp,“ líčí Seward.

Diana se jako mladá žena dlouho trápila citovým chladem prince Charlese, který byl vůči jejím emocím imunní. Později prý pochopila, že to ale nemohl dělat jinak. Jako dítě totiž nepoznal vůbec žádnou rodičovskou lásku.

„Princezna Alžběta strávila své čtyřiadvacáté narozeniny v dubu 1950 na Maltě při sledování manžela, jak hraje polo. Charlesovi bylo teprve osmnáct měsíců a zůstal v Anglii. Rodiče se pak vrátili, aby se jim v srpnu narodila druhorozená Anna. Ona poté konec léta strávila na hradě Balmoral, aby se později vrátila za Philipem na Maltu a užila si tam Vánoce, nechali čtyřměsíční dceru a dvouletého syna i o Vánocích úplně samotné v Sandringhamu,“ píše Seward.

Novinář Godfrey Talbot působící jako dopisovatel z Buckinghamského paláce od Charlese zjistil, že období bez matky a otce bylo pro malého prince frustrující. Naštěstí měl ale vlídné chůvy, které jediné mu dokázaly fyzicky projevit city a náklonnost.

„Philip toleroval Charlese, ale nebyl to milující otec. Myslím, že Charles se ho děsil. Když byl Philip poblíž, byl úplně potichu,“ odhalila Eileen Parker, manžela Mika Parkera, blízkého přítele prince Philipa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat