Michael Keaton: Za to, kým jsem, vděčím tvrdé katolické výchově

13.01.2015 | Osobnosti

Herec Michael Keaton tvrdí, že je dnes vděčný rodičům, kteří ho poslali do katolické školy. Díky tvrdému režimu s tresty je prý dnes lepším člověkem. Třiašedesátiletý herec věří, že kdyby nepodstoupil tak přísnou výchovu, nebyl by dnes tak morální osobností, za jakou se považuje.

Michael navštěvoval katolickou školu v Pensylvánii, kde vyrůstal a dospíval. „Rád jsem chodil do katolické školy. Nebylo to tak podělané, jak si všichni myslí. Má zkušenost je dobrá. Byla to škola s klasickými tresty, klečení, stání v koutě a tělesné tresty. Ale bylo to všechno tak nastavené. Neodcházel jsem z té školdy vyděšený ze života. Naopak mě to tak nějak zformovalo tím, kým jsem. Byl jsem ministrant. A to se mi líbilo. Já a mí kamarádi jsme chodili do kostela a sloužili při mši, pak šli do školy. Nechodil jsem pořád do kostela proto, že jsem byl nervózní dítě. Pro mě to byla dobrá zkušenost. Opravdu mě to formovalo a formovalo to také mou víru,“ uvedl Keaton v rozhovoru pro magazín Prestige Hong Kong.

Michael ale ve filmu Spotlight zažívá poněkud jinou tvář výchovy na katolické škole. Ve snímku se řeší sexuální zneužívání dětí navštěvujících katolickou školu v Massachusetts.






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat