První den v nové práci. Jak udělat dobrý dojem

21.01.2019 | Finance

Každý člověk bývá nervózní, když jde poprvé do nové práce. Jak se mu bude dařit? Jak ho přijmou kolegové? A zvládne vůbec všechno, co po něm budou jeho nadřízení chtít? Takovým obavám se nejspíš nevyhnete. My vám alespoň poradíme, jak udělat první den ten nejlepší dojem.

Přijďte včas

Možná si říkáte, že se to rozumí samo sebou, ale „včas“ v tomto případě znamená přibližně o 5 minut dříve. Budete si tak opravdu jistí, že si hned první den nepokazíte omluvami kvůli dopravní zácpě apod. A získáte i trochu času pro sebe – ještě si odskočíte na toaletu, upravíte se… I takové maličkosti mohou mít vliv.

Nebojte se zapojit, ale nepřebírejte velení

Pokud nastupujete do rozjetého a sehraného týmu, je třeba, abyste hned od počátku ukázali, že jste (a hlavně budete) jeho důležitou součástí. Ovšem nesnažte se všechny „překřičet“ a převálcovat svými názory a argumenty! Spíše pozorně naslouchejte a snažte se pomoci tam, kde víte, že to zvládnete.

Nemluvte o bývalé práci

Tedy ne že byste se měli vyhýbat otázkám zaměřeným na to, kde jste dříve pracovali. Ale nedopouštějte se žádných soudů! Tím, že budete bývalého zaměstnavatele pomlouvat, si nové kolegy nenakloníte, spíše naopak. Druhým extrémem je naopak snaha přenést si zažité postupy do nového působiště.

Dělejte si poznámky

Nemyslete si, že všechno, co se první den dozvíte, udržíte v hlavě! A tak mějte po ruce poznámkový blok a tužku. A zapisujte si vše důležité. Nebojte, nebudete působit „neschopně“, ale jako někdo, kdo se snaží nové věci co nejlépe naučit. A to je dobrý začátek.

Usmívejte se

Dávejte si pozor na to, jak se při interakcích s novými kolegy tváříte. Nešetřete úsměvy, dívejte se jim do očí, nedávejte při rozhovorech s nimi ruce do kapes, buďte uvolnění. Možná vám to dá chvíli práci, ale výsledek stojí za to!

Vypněte Facebook

Zkrátka nevěnujte se ničemu, co nesouvisí s vaší novou prací. Brouzdání po internetu, chatování, uveřejňování statusů na sociálních sítích, to vše by mělo být tabu. Mimochodem, obecně platí, že byste se o své práci neměli na sítích vyjadřovat. Patří to k základní etiketě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat