Práce v open office: Na co si dát pozor, aby vás kolegové neproklínali

28.03.2019 | Finance

Jestliže pracujete v kanceláři nebo pracovišti, kde sdílíte prostor s více lidmi, měli byste se chovat tak, abyste je neomezovali, nebo dokonce neobtěžovali. Snadno byste se totiž mohli stát velmi neoblíbeným členem týmu.

Pozor na jídlo, které si nosíte

Je hezké, že máte rádi ryby, syrečky, vařená vejce nebo třeba buřty s cibulí a octem, ale kolegové vám za odér, kterým zamoříte celé pracoviště, nejspíš nepoděkují. Aromatické potraviny na pracoviště nepatří. Pokud si je nemůžete odpustit, choďte raději obědvat do blízké jídelny či restaurace a nezapomeňte na žvýkačky.

Držte zlozvyky na uzdě

Umíte si představit, jak protivné je poslouchat někoho, kdo si kouše nehty, cvaká propiskou, při obědě mlaská nebo celý den usrkává z hrníčku? Pokud trpíte jakýmkoli zlozvykem (i tím, který nevydává žádné zvuky), snažte se ho omezit alespoň na pracovišti a nedohánět jím kolegy k šílenství.

Používejte deodorant

Snad není nic horšího, než čichat zápach zpoceného těla po celou pracovní dobu. Používání antiperspirantu je to nejmenší, co můžete pro své kolegy udělat. Stejné je to i se zápachem z úst. Pokud kouříte, nebo víte, že váš dech nevoní zrovna po fialkách, rozhodně s tím něco dělejte.

Soukromé záležitosti řešte jinde

Nikoho nezajímá, jak se mělo vaše děťátko ve škole nebo že vaše babička nemůže najít své brýle, aby si prohlédla leták, kde píšou, že v obchoďáku na rohu ulice mají výprodej jogurtů. Neobtěžujte své spolupracovníky hlasitými a dlouhými telefonáty s rodinnými příslušníky. Raději jděte řešit své záležitosti třeba na chodbu.

S kolegyní si „pokecejte“ mimo kancelář

Je fajn, že si s kolegy máte co říct, ale řešit co se stalo ve včerejším dílu oblíbeného seriálu nebo rozebírat vzhled nového modelu vozu světoznámé automobilky se do kanceláře prostě nehodí. Jděte si popovídat jinam nebo si to nechte k obědu.

Používejte sluchátka

Pokud při práci rádi posloucháte hudbu, myslete na to, že ostatní váš žánr v oblibě mít nemusí. Raději si nasaďte sluchátka a nerušte tím ostatní kolegy. Někdo se lépe soustředí se zapnutým rádiem, druhý potřebuje ticho. Respektujte to.

Pořádek dělá přátele

Jestliže si potřebujete půjčit něco, co sami nemáte, nikdy to nedělejte bez zeptání. Hrabat se někomu na stole, i když potřebujete jen propisku, se prostě nedělá. A když už si něco půjčíte, nezapomeňte to vrátit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat